Annons

Pelu grym på pokerpatiens

Sport • Publicerad 16 mars 2006

Le Torri Del Garda

Onsdag 15 mars klockan 22.10.

Annons

Eftermiddagens träningspass körde anfallarna avslutningar medan backarna tränade försvar. Jag tittade mest på anfallarna, det är ju mål man vill se. De fick bland annat träna på att röra sig mot rätt ytor framför målet och att avsluta på olika sätt.

Sedan blev det två lag mot varandra, men efter speciell reglera. Det var fritt fram i korridorerna, vilket uppmuntrade spel med crossbollar och inlägg. Inte en enda boll gick i mål bakom Björn Stringheim och Robert Veselovsky. Lasse Jacobsson berömde försvarsspelet.

Även andra träningspasset var lite lugnt med tanke på matchen dagen före.

På kvällen var det tävling, arrangerad av Ludwig Ernstsson och Torbjörn Pettersson. Spelare och ledare fick bland annat visa sin skicklighet i att bygga korthus, kasta prick och att kunna topp sju i de största fotbollsligorna. Jag deltog själv i ett lag med John Pelu och Helgi Danielsson. John var grym på pokerpatiens och Helgi löste lätt kluriga siffergåtor. Mitt eget bidrag till laget var mer diffust. Vinnaren utses inte förrän i morgon så vi har fortfarande visst hopp.

När det gäller frågorna om hur det ska gå i allsvenskan, är det bäst att komma ihåg att träningsmatcher är en sak, seriespel något annat. Med tanke på de resurser som Öster har, är det dock svårt att önska något mer spelarförvärv. Årets trupp är betydligt bättre och bredare än senast Öster var i allsvenskan. Framför allt är spelarna friskare och helare än senast.

För att få plats med Freddy Borg i kedjan skulle jag sätta Pavel Zavadil på mittfältet och Fredrik Gustafson som mittback. Försvaret kommer att hålla i allsvenskan om övriga lagdelar också klarar sina defensiva uppgifter och spelarna hjälps åt.

Johan Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons