Persson trivs på Kungshall

Bänkad i de fyra förlust- matcherna klev han fram i?går. Daniel Persson skruvade mycket läckert in matchens sista mål och sköt därmed hem tre oerhört tunga poäng åt Växjö BK. – Nu är det inte så långt upp igen, det vänder snabbt, säger mittfältaren efter 3–2-segern i Rydaholm.
Sport • Publicerad 14 augusti 2010
Närbild på Daniel Perssons avgörande frisparksmål som ledde till 3-2.
Närbild på Daniel Perssons avgörande frisparksmål som ledde till 3-2.Foto: Alexander Mahmoud

En krampaktig match mellan två pressade lag. Efter en böljande matchinledning med drygt 25 minuters gladfotboll blev det i långa stunder mer hjärta än hjärna som gällde bland de 22 spelarna på Kungshalls gräsmatta. När de 90 minuterna summerades, och att matchen blåsts av två gånger, stod gästande BK som segrare – rättvist med tanke på den kontroll och lugn laget uppträdde med efter 3–2 tidigt i andra.

– Vi har varit nere i källaren riktigt och nu gick vi upp lite, framförallt moraliskt sett. Vi visar att vi verkligen vill vinna, säger tränaren Tomas Holmbeck lättat.

Men det började tungt för hans Växjö BK. Matchen var bara sekunder gammal när Andreas Birgersson hittade Ivan Vasilj på en snabb omställning, anfallaren vände in i planen och placerade in 1–0 till hemmalaget. De första 20 böljade rejält där BK-målvakten Håkan Ström gjorde en idioträddning på Jeff Sundells avslut och där Karl Axelsson satte 1–1 efter en kvart, på framspelning av Johan Andersson som gick lite väl (för?) hårt åt Pierre Rosberg i situationen som föranledde målet.

Tempot bedarrade och kampen tog vid. Matchen var 31 minuter gammal när Arianit Bunjaku klippte till på halvvolley och hans skott från 30 meter seglade hela vägen in i mål.

Rydaholms ledning kvitterades än en gång när Johan Andersson tråcklade in Karl Axelssons framspelning på stopptid.

– Två jättebilliga mål de gör, de känns oerhört billiga, konstaterar Rydaholm-tränaren Henrik Larsson.

Den andra akten var bara fem minuter gammal när mittfältskämpen Daniel Persson presenterade sig. Han böjde skickligt in en frispark till matchvinnande 3–2, men frisparksmål på Kungshall är inget nytt för en av gårdagens giganter.

– En riktig kalasträff, jag gjorde ett i det andra målet förra året, så jag trivs bra på Kungshall, skrattar han.

Vad är det som gör att ni lyckas vända och vinna trots två underlägen?

– Det är moral. Vi har pratat mycket om att ha roligt i?stället för att ha press på oss. Det var inget mål att vi ska vinna serien, men så länge vi är med där uppe så ska vi satsa på det.

Rydaholm förmådde inte sätta Växjö under tillräckligt med tryck för att kämpa till sig en poäng. Hemmalaget fick aldrig den trygghet och organisation i spelet som hade behövts, förstås ett symptom på det faktum att Rydaholm saknade fyra startspelare på grund av avstängning.

– Vi satt fast i dag och hade egentligen ingenting att välja efter, och det visste vi om, säger tränaren.

– Men man måste hitta ljuspunkterna. Glöden fanns ändå i dag, engagemanget och jag tycker kroppsspråket var positivt.

Kanske släppte krampen en aning på Växjö BK efter 3–2-segern. Klart är att Rydaholm får fortsätta leva med pressen på sig efter lagets femte raka nederlag.