Annons

Persson vill ta revansch: ”Min sämsta match någonsin”

Växjö Vipers har revansch att utkräva mot Jönköping.
Ludwig Persson, nyligen tillbaka från skada, mer ändå.
– Vårt senaste möte var min sämsta match någonsin i SSL, säger han.
Växjö • Publicerad 14 januari 2019
Ludwig Persson hoppas att han mot Jönköping lyckas revanschera sig på både sin egen men också lagets senaste insats mot Smålandskonkurrenten.
Ludwig Persson hoppas att han mot Jönköping lyckas revanschera sig på både sin egen men också lagets senaste insats mot Smålandskonkurrenten.Foto: Lena Gunnarsson

Vipers tog fem segrar av fem möjliga i inledningen av årets säsong. Jönköping lyckades på lika många matcher samla ihop två vinster, varav en efter straffar.

När de två lagen då möttes i Fortnox Arena var det inget snack.

Annons

Jönköping vann med 13–8.

– Vi släppte in ett par i tom kasse i slutet så det blev några extramål för dem, men att släppa in tio mål när vi spelar fem mot fem är vi verkligen inte lyckliga med. Jag har sett videon igen nu inför tisdagens match och vår insats då räcker verkligen inte till, säger Växjö Vipers–tränaren Niklas Nordén.

Men det finns en i laget som är beredd att ta i än hårdare när han ska analysera just den matchen, i alla fall när det kommer till hans egen insats.

– Sen jag kom upp i SSL har jag inte gjort en sämre match, säger Ludwig Persson, som för protokollet gjorde debut i ligan säsongen 2013/2014.

– Det var ingenting som fungerade. Passar som alltid sitter träffade något gruskorn på golvet och studsade fel. Jag missade brytningar jag i normala fall tar hundra gånger av hundra. Jag har säkert spelat andra dåliga matcher också, men just den sitter kvar i mitt minne.

Detta till trots säger Ludwig Persson att den plumpen i hans innebandykarriär trumfas av glädjen att nu vara tillbaka i spel igen. Mot Mullsjö senast gjorde han comeback efter en tre matcher lång skadefrånvaro. Inte heller din drabbningen menar han kommer gå till historien som en av hans bättre, men det kan också ha sin förklaring i hans långa frånvaro.

– Vi hade ett VM-uppehåll i december och sen hann jag spela en match innan jag blev skadad, så detta var min andra match på nästan två månader. Inte direkt optimalt.

– Sen var det en svår match att slussas in i också då det alltid är högt tempo och fysiskt mot Mullsjö. Är jag då lite feg efter en skada så blir det inte bra.

Men nu är det fullt fokus på Jönköping i stället, ett motstånd Ludwig Persson tycker att de ska ta sig an med kraft.

– De är ett spelskickligt lag där det känns som att nästan alla är unga killar. Det finns mycket kvalitet hos dem. Så jag tror vi måste visa oss lite mer vuxna, lite större och starkare. Totalt sett har vi definitivt verktygen för att slå dem.

Annons

Niklas Nordén säger att tisdagens motståndare liksom alla andra de möter är väldigt välscoutade och han har en klar bild över deras styrkor och svagheter.

– De spelar ett otroligt lågt försvarsspel och hamnar långt ner på egen planhalva där de vill täcka av mycket skott. En nyckel för oss blir att få dem ur sina zoner så att de tar det där steget i sidled som de inte vill göra.

– Sen är de sylvassa i både spelvändningar och anfallsspel där de kommer fort och rakt. Där får vi inte slappna av en sekund.

Jämfört med ett antal av Vipers senaste matcher säger Niklas Nordén att han såg några positiva tendenser nu senast mot Mullsjö, trots uddlösheten framåt med bara ett gjort mål.

– På vår egen planhalva tycker jag att vi gjorde det bättre än tidigare gällande kampmomenten. Sen måste jag säga att det här var den enda gången tillsammans med sista perioden mot Storvreta för ett tag sedan som jag har känt att vi möter en bättre motståndare, någon som har ett övertag på oss på det sättet.

Men mot Jönköping tror han på bättre spel, även om Viperstruppen har drabbats av ett tungt avbräck. Lagets främsta målskytt och poängplockare Jesper Sankell saknas.

– Han kommer att behöva vila. Jag går inte in på varför men jag hoppas att han är tillbaka igen nästa match.

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons