Annons

Peter Kuno Johansson tillbaka i Öster – blir sport- och klubbchef

Peter Kuno Johansson lämnar tränarjobbet i Linköpings FC:s damlag för att bli kombinerad sport- och klubbchef i Östers IF.
Sport • Publicerad 19 oktober 2010

Kuno blir till en början även vd i det driftsbolag som ska bildas i samband med den planerade nya arenan i Växjö.

Han slutar sitt uppdrag i Linköping 15 november (trots att han har ett kvar på kontraktet) och börjar sedan jobba för Östers IF där han blir heltidsanställd av föreningen.

Annons

– Jag tror att jag har en tillräckligt bred kunskap för att kunna göra ett bra jobb. Jag har varit spelare och tränare samt i det civila jobbat både som rektor samt med personal- och ekonomiansvar, säger Kuno, som under tiden som tränare i Linköping även jobbat halvtid på Procivitas idrottsgymnasium i Växjö.

– Tanken är att jag ska ha kvar vissa bitar av jobbet åt skolan även framöver, men gå ner i tjänst där från halvtid till cirka 20 procent, säger Kuno.

Östers ordförande Claes Lövgren var nöjd vid dagens presskonferens:

– För att kunna vara ett elitlag krävs en stark organisation. Med Kunos hjälp ska vi skapa en sådan. Jag hade hoppats kunna få hit Kuno redan i somras, men han ville fullfölja säsongen med Linköping först.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons