Annons

PGA-touren svarar: "Visste konsekvenserna"

USA-baserade PGA-touren i golf har stämts av ett antal spelare som gått över till Saudiarabien-sponsrade LIV-touren då spelarna är missnöjda över att ha blivit portade från sin förra tour.
Nu kommer svaret.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2022
Talor Gooch stämmer, tillsammans med Matt Jones och Hudson Swafford, PGA-touren för att få delta i slutspelet. Arkivbild.
Talor Gooch stämmer, tillsammans med Matt Jones och Hudson Swafford, PGA-touren för att få delta i slutspelet. Arkivbild.Foto: Seth Wenig AP/TT

Tidigare har elva spelare som numera spelar på LIV-touren, med superstjärnan Phil Mickelson i spetsen, lämnat in en stämningsansökan mot PGA-touren efter att de blivit uteslutna från densamma. Dessa elva spelare har nu blivit tio sedan Carlos Ortiz dragit sig ur.

Inför PGA-tourens slutspel som startar i veckan har tre LIV-spelare, Talor Gooch, Matt Jones och Hudson Swafford, lämnat in en separat stämningsansökan i hopp om att få delta i slutspelet.

Annons

Där gör de 125 spelare med bäst resultat från säsongen upp om slutsegern, vilket trion var kvalificerade för innan de bytte till LIV-touren och därmed diskvalificerades.

"Gett dem hundratals miljoner"

LIV-spelarna anser att USA-touren bryter mot konkurrenslagar genom att inte låta dem delta i slutspelet. Ett antagande PGA-touren slår ifrån sig mot, som uppger att trion kände till vad konsekvenserna skulle bli.

– Trots att spelarna utan tvivel visste att de bröt mot våra stadgar, och skulle bli avstängda för det, gick de med i den rivaliserande golfligan LIV Golf, vilket har garanterat dem hundratals miljoner dollar från Saudiarabien, säger PGA-tourens försvar i rätten enligt Golf Digest.

– Konkurrenslagarna är inte till för att dessa tre spelare ska ha kvar kakan och äta den också.

Beslut väntas i morgon

PGA-touren försvarade sig även från anklagelser om att ha pressat sponsorer att avsluta sina samarbeten med LIV-spelare och om att ha samarbetat i smyg med Europatouren.

Ett beslut väntas komma under morgondagen.

Slutspelet på PGA-touren sänds på Discovery+ med start på torsdag 15.00, svensk tid.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons