Annons

Piteåtränaren rasar över täta spelschemat

På grund av coronasmitta i laget sköts Piteås match mot Linköping upp i damallsvenskan.
När den sedan lades in i spelschemat fick Piteå tre matcher på en vecka.
Fotboll • Publicerad 14 maj 2021
Piteås tränare Stellan Carlsson. Arkivbild.
Piteås tränare Stellan Carlsson. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Det Carlsson vänder sig emot är att spelare som knappt återhämtat sig från covid-19 får en så tuff återkomst. Piteå bad att få spela matchen mot Linköping i juni, men fick nobben.

– Matcherna ska spelas så tidigt som möjligt vilket på damsidan, där vi vet att vi har små trupper, är totalt horribelt. Vi vet dessutom inte vad det innebär för spelare som haft covid-19 att spela. Det finns ingen information för oss att få hjälp, till exempel från förbundet, kopplat till det här, säger Carlsson-

Annons

– Jag tycker det är helt åt helvete att våra spelare ställs i den här situationen.

Piteå förlorade matchen mot Linköping med 3–4. I söndags blev det 1–0 mot Växjö.

Carlsson säger att laget nu inte hinner träna något inför nästa match på söndag, mot Kif Örebro.

– Jag tycker det är så jävla osportsligt, hela idrottens idé om att det ska vara någon sportslig rättvisa är totalt död för mig, när man ser det på det här viset. Men det värsta är ändå hur man ser på spelare som varit sjuka. Vad finns det för kunskap om det här? Ingenting. Vad får det för konsekvenser i framtiden? Det vet vi inte alls.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons