Annons

PL-anfallare utsatt för näthat – klubben fördömer

Fotboll • Publicerad 13 augusti 2023
Evertons Neal Maupay utsatts för näthat efter förlusten i säsongspremiären mot Fulham.
Evertons Neal Maupay utsatts för näthat efter förlusten i säsongspremiären mot Fulham.Foto: Jon Super/AP/TT

Premier League-klubben Everton reagerar starkt efter att fransmannen Neal Maupay utsatts för näthat efter förlusten i säsongspremiären mot Fulham (0–1).

Annons

"Vi tar starkt avstånd från sådant beteende och undersöker konton som har riktat detta mot Neal", skriver Everton på X, tidigare känt som Twitter.

Anfallaren Maupay hade flera goda chanser i matchen, men lyckades inte omsätta dem till mål. Efteråt fick han ta emot hat på sociala medier.

Anfallaren har laddat upp en bild på Instagram där han visar ett av meddelandena han har fått. I meddelandet står det: "Jag hoppas att din mor ligger i en grav."

"Everton fördömer alla former av personliga övergrepp riktade mot våra spelare och deras familjer eller någon klubbpersonal på sociala medier", skriver Everton på X och hänvisar till Maupays inlägg.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons