Annons

Poängkungen slog till i förlängning

Fyra av fem gånger som Växjö Lakers och Modo har mötts den här säsongen har det stått oavgjort efter tre perioder. Så också i går, men till skillnad från de tidigare gångerna lyckades Lakers få med sig extrapoängen. Tack vare poängkungen Rhett Rakhshani.
Sport • Publicerad 26 februari 2014
Rhett Rakhshani har skjutit Lakers segermål mot Modo. Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST
Rhett Rakhshani har skjutit Lakers segermål mot Modo. Foto: LARS-GÖRAN RYDQVISTFoto: 

– Med tanke på alla chanserna kunde vi ha avgjort redan under ordinarie tid, men som det blev får vi ändå vara nöjda med två poäng, säger Rhett Rakhshani som slog till i den näst sista minuten av förlängningen när Lakers spelade fyra mot tre.

Scott Murphy letade skottläge, men hittade i stället Rhett Rakhshani som i sin tur hittade en lucka bakom den storspelande Modomålvakten Linus Ullmark.

Annons

– Han var riktigt bra, berömmer Rakhshani som hade några präktiga chanser att göra mål redan under ordinarie speltid. Vi minns bland annat friläget i den tredje perioden där Modomålvakten fick upp plockhandsken i sista nanosekunden och räddade Rhetts välplacerade skott från att gå in i krysset.

Totalt sköt Rakhshani fem skott på mål, men Ullmark stod i vägen för fyra av dem. Men det sista betydde seger och två poäng till Växjö Lakers i omstarten efter OS-uppehållet. Det betydde också att den 25-årige amerikanen avancerar till åttonde plats i SHL:s poängliga efter 12 mål och 23 assister.

Frukten av det är framförallt samarbetet med kedjekamraterna Dennis Rasmussen och Tomi Kallio. Trion utgör den ledande linan i Lakers och var bäst i går.

– Det är två bra spelare. Dennis är stor och stark med ett bra skott och Kallio (som gjorde 1–0-målet) är en skicklig passningsspelare och målskytt. Själv är jag mer lik Kallio och vi kompletterar varandra bra alla tre.

Fem matcher återstår och Lakers har positionerat sig bra på tredje plats i tabellen.

– Vi har ödet i våra egna händer och har inte börjat tänka på slutspelet än utan fokuserar på de fem matcher som är kvar.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons