Poängtapp och utökad serieledning

Serieledarna Älmhult tappade två poäng genom att spela 2–2 (2–2) borta mot nästjumbon Emmaboda.
Laget som är obesegrat i höst ökade sin serieledning med en pinne
eftersom Lyckeby föll mot Älmeboda/Linneryd.
Sport • Publicerad 30 augusti 2010

Resultatet får betecknas som rättvis i en match som spelades i ösregn vilket gjorde spelet chansartat.

Älmhults tränare Kenneth Göransson var nöjd med en poäng.

– Vi visste att skulle bli en svår match. I den här matchen spelade vi 4–5–1 eftersom vår bäste målskytt Niklas Bengtsson var avstängd liksom spelmotorn på mittfältet Kalle Johansson förklarade Göransson.

Hemmalaget Emmaboda visade ingen respekt för Älmhult och tog ledningen i 10:e minuten genom Magnus Dahlman via stolpen efter en hörna. Dessförinnan hade EIS haft en dubbelchans. Älmhult kvitterade i den 18e minuten genom Niklas Hansson från nära håll framnickad av Adi Trokic.

Hemmalaget replikerade snabbt med ett ledningsmål två minuter senare. Den farlige anfallaren Gustav Olsson-Hallgren, som liksom kollegan exallsvenske (Djurgården och Kalmar FF) Lucas Nilsson, vållade Älmhultförsvaret stora bekymmer gjorde det på en kontring.

Älmhult kvitterade precis före halvtidsvilan genom Adi Trokic som nickade in en hörna från Niklas Jansson.

– Det var ett psykologiskt viktigt mål. Vi är starka på fasta situationer och även det första målet kom efter en fast situation.

– Det dåliga underlaget missgynnade oss mest eftersom vi är ett spelande lag konstaterade Göransson.

Efter en timmes spel gjorde EIS ett dubbelbyte. Lasse Johansson – med meriter från Öster, Kalmar FF och även Älmhult – gjorde sitt första framträdande i höst efter sjukdom och skada. In kom även Niklas Kaldner som gjorde sitt första match sedan han slutade i Kalmar FF 2006.

Därmed hade EIS tre exkalmariter på planen samtidigt. Detta gav en viss stadga till laget och Älmhult kunde mycket väl åkt på sin första förlust i höst.

I Älmhult gjorde målvakten André Frank en stark insats med flera kvalificerade räddningar. I försvaret imponerade vänsterbacken Lukas Eriksson liksom mittbacken Adi Trokic som var farlig framåt. Niklas Hansson märktes på mittfältet.