Annons

Pogbas bror nekar till utpressning

Paul Pogba ska ha blivit utpressad på stora summor pengar. En anmälan hanteras just nu av Paris åklagarmyndighet och VM-guldmedaljörens bror Mathias Pogba misstänks vara inblandad.
Något Mathias Pogba nu själv nekar.
Fotboll • Publicerad 9 september 2022
Mathias Pogba, till vänster, nekar att vara inblandad i utpressningen av sin bror Paul Pogba, mitten. Arkivbild.
Mathias Pogba, till vänster, nekar att vara inblandad i utpressningen av sin bror Paul Pogba, mitten. Arkivbild.Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

I augusti publicerade Mathias Pogba, bror till Juventusstjärnan Paul Pogba, en video där han utlovade "stora avslöjanden" om sin bror och hans agent Rafaela Pimenta.

Samtidigt ska Paul Pogba ha blivit utpressad på pengar och enligt det franska radionätverket France Info rör det sig om 130 miljoner svenska kronor.

Annons

"Paul Pogba har fått utstå hot och utpressningsförsök av ett organiserat gäng. Det här har hänvisats till lämpliga myndigheter både i Italien och Frankrike", löd ett uttalande från fotbollsstjärnan.

Franska åklagarmyndigheten i Paris har bekräftat att en anmälan från Paul Pogba kommit in.

Nu har Mathias Pogba, via sin advokat, kommit med ett uttalande där han hävdar sin oskuld vad gäller utpressningen.

"Mathias Pogba insisterar att han inte har någonting med något utpressningsförsök att göra. Det är solklart att svårigheterna som Pogbafamiljen just nu går igenom kommer utifrån. Mathias önskar att lugna ner situationen med sin bror och kommer från och med nu enbart prata med berörda parter i utredningen".

I förhör har Paul Pogba berättat att utpressarna vill svartmåla hans namn genom att hävda att Pogba uppmanat en helig man kasta en förbannelse över Paris SG:s storstjärna Kylian Mbappé. Något som Pogba nekar till.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons