Annons

Pojke till sjukhus av bengal på Östermatch

En åttaårig pojke fick föras till sjukhus i matchen mellan Öster och J-Södra efter att han fått en flaga från en bengal i ögat.
Växjö • Publicerad 16 september 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Alex Ljungdahl

Under Östers 2-0 förlust under lördagen på Myresjöhus arena eldade Jönköpings Södra med pyroteknik ett flertal gånger. Efter att en flaga från en av bengalerna träffat en åttarig pojke i ögat fick han uppsöka vård.

– Vi beklagar verkligen det inträffade. Ingen vill att någon ska bli skadad och det blir extra tråkigt att det drabbar ett barn, säger J-Södras säkerhetsansvarige Sebastian Lagrell till Jönköpingsposten.

Annons

Efter en undersökning av en ögonläkare på söndagen kunde det konstateras att det inte fanns några skador på ögat.

Jönköpingsposten var först med att rapportera om detta.

Östers IF menar att det inte är så mycket man kan göra åt bengalerna.

– Vi som arrangörer är ansvariga för visiteringen men vi får bara göra en skyddsvisitering, känna utanpå kläderna och be folk tömma fickorna. I min värld är vi ganska oskyldiga, vi kan inte göra mer än vad vi redan gör, säger Ron Wähämäki, arena- och säkerhetsansvarig på Myressjöhus Arena, till SVT.

Erik EricsonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons