Annons

Profilen Kricak i podden – då passar han på att hylla Adolfsson

I senaste avsnittet av podden Alla röster pratar Öster är mittbacken Ivan Kricak positiv till mycket. Bland annat pratar han om mittbackskollegan Mattis Adolfssons framtidsutsikter.
Podd • Publicerad 9 april 2024
MIttbacken Ivan Kricak är en profil i Östers IF.
MIttbacken Ivan Kricak är en profil i Östers IF.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Poddaren Dan Magnusson frågar den rutinerade serben (bland annat 58 allsvenska matcher på meritlistan) hur det är att spela med 22-årige Mattis Adolfsson?

– Det är bra. Han är en spelare med mycket potential. Det räcker med att titta på honom. Han är två meter lång och en del klubbar skulle nog värva honom bara efter att ha sett honom, svarar Ivan innan han blir mer allvarlig och noterar:

Annons

– Mattis har fortfarande saker att lära sig men jag tror han har potential att en dag blir en stor spelare i alla bemärkelser.

Känner du ett extra ansvar för att din mittbackskollega ska utvecklas?

– Jag känner alltid att jag har ett ansvar gentemot alla spelare i laget – och ledarna. Inte bara för Mattis. Men jag hoppas att jag kan göra både honom och övriga unga killar i truppen till bättre spelare i framtiden.

Efter att ha kommit till Östers IF i somras på ett korttidskontrakt var det inför den här säsongen osäkert med Ivans fortsättning i Öster.

– Efter säsongen ville jag ta ett break och under den semestern tänka över allt. Jag pratade dock hela tiden med Vito (Östers sportchef Stavljanin) och till slut vart det ett enkelt beslut att skriva på för Öster till och med 2025.

Kricak fortsätter:

– Växjö är en bra stad. Miljön är bra. Faciliteterna är bra och Östers IF är en klubb med potential att bli väldigt, väldigt bra. Jag vill avsluta något som jag påbörjat här.

Om senaste matchen, 2–1-segern borta mot Varberg, säger Ivan:

– En svår match. Men vi lyckades ta tre poäng vilket var det viktigaste. Vi har nu analyserat matchen och ur vissa aspekter kunde vi presterat bättre.

Vilka aspekter?

Annons

– Dels en del beslutsfattande och dels vår offensiva taktik. Men det går att hitta mindre bra saker i alla matcher. Vilka? Det skiftar från match till match beroende på motståndare, underlag och allt annat.

– Målsättningen är förstås att inte upprepa samma misstag och jag tycker verkligen vi är på rätt väg.

Vad var mest positivt med insatsen i Varberg?

– Förutom de tre poängen tycker jag sättet som vi hanterade matchen tillsammans som ett lag i slutet. Inhopparnas insats var ett annat plus.

Om tisdagens hemmamatch mot Örebro SK säger Kricak:

– Vi får hantera den matchen som vi hanterar alla matcher. Det är ingen skillnad om vi möter Örebro, som förlorat sina två matcher, eller ett lag som ligger där uppe i tabellen.

– Vi försöker vinna alla matcher. Speciellt på hemmaplan. Vi måste ge 200 procent på tisdag.

Poddarna Dan Magnusson och Filip Elg ger förstås också sin syn på såväl segern mot Varberg som kommande matchen mot Christian Järdlers Örebro SK.

Och rubriken på veckans quizz är ”Bajen, Bayern och Bayer”. Här kan du höra hela senaste avsnittet av podden Alla röster pratar Öster:

Här saknas innehåll

Dan MagnussonSkicka e-post
Filip ElgSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons