Annons

Pyrrhussegrar för Växjö Lakers

3 x 3 = 9.
Så ser matematiken ut så här långt för Växjö Lakers i kvalserien.
Serieledningen är värdefull men dyrköpt.
Sport • Publicerad 21 mars 2011

När fältherren Pyrrhus år 280 f Kr kämpade ner romarna i ett berömt slag lär han ha yttrat de berömda orden:

– En sådan seger till och jag är förlorad.

Annons

Därav uttrycket Pyrrhusseger, en triumf som bärgats till ett pris som kan visa sig bli alltför högt inför kommande strider på slagfältet.

Uttrycket kan utan vidare överföras på Växjö Lakers. Röglesegern med 2–1 i torsdags kostade mycket, eftersom matchen blev säsongen sista för backen Tom Linder. Han har drabbats av en fraktur i foten.

– Piss, svarar Linder på hur han mår.

Och förklarar:

– Det var mot slutet av matchen. Jag skulle täcka ett direktskott och ställde mig med skridskons bredsida mot skottriktningen. När pucken träffade kände jag direkt att det inte var som vanligt. Just nu känner jag mig lite som en svikare som inte kan vara med.

Och fortsatt spel är uteslutet?

– Ja. Först tänkte jag skita i att få foten gipsad och försöka spela vidare på bedövningssprutor, men jag fick nej av läkaren. Nu blir det en specialsko eller gips i alla fall.

Tom Linder och hela övriga backbesättningen har imponerat storligen under kvalserieöppningen. Men eftersom Jeremias Augustins krånglande ljumske inte medger spel tvingades Växjö gå runt på bara fem backar (Joakim Larsson var ombytt men spelade inte) mot Örebro. Förutsatt att samtliga backar förblir skadefria behöver det inte betyda speciellt mycket men slitaget på kropparna blir större, liksom skaderisken. En backskada till och situationen blir likadan som i Rögle, där Vic Bartley i torsdags hade en speltid på 30.47 minuter och Daniel Glimmenvall strax under 30.

När det gäller Växjös forwards fick Josh Soares en ful tackling av Örebros Alexander Deilert och tvingades utgå i den andra perioden. Fram till dess hade Soares imponerat och legat bakom två av Växjös mål. Nu vreds hans axel både ur led och tillbaka igen. Enligt sportchefen Henrik Evertsson visar röntgenplåtarna att allt ser normalt ut. Däremot är det tveksamt när eller om Soares spelar igen.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons