Annons

Queens tog tredje raka segern

Växjö Queens vann i helgen tredje raka segern när Helsingborg besegrades på bortaplan med 58–50 (17–16, 14–13, 17–16, 10–5).
– En riktig laginsats där alla spelare går in och presterar, säger Queenscoachen Mattias Lundgren.
Sport • Publicerad 12 december 2010

Med två segrar i ryggen hade Växjöspelarna fått bättre tilltro till det egna spelet och Mattias Lundgren pekade på två viktiga faktorer som låg bakom segern mot Helsingborg i GA-hallen i lördags.

? Dels att spelarna höll sig till den taktiska plan som man hade gjort upp på förhand och att man undvek att hamna i några svackor.

Annons

? Dels att spelarna i defensiven blandade zon- och man mot man-försvar på ett vägvinnande sätt.

– Det gjorde Helsingborg väldigt frustrerade och oss väldigt fokuserade, säger Lundgren.

Matchens gigant var Johanna Davidsson som blev bästa poängplockare i Queens med 12 poäng och dessutom tog det unga stjärnskottet flest returer med 13.

En annan som utmärkte sig i det stabila kollektivet var Maria Österberg som var strålande i sitt skytte.

Helsingborgs lag coachas av tidigare Växjöbekantingen Niclas Andersson och att ”Nisse” nu fick stå på förlorarsidan var det flera av Växjöspelarna som tyckte var lite speciellt. Inte minst tränarkollegan, Mattias Lundgren:

– Det var en lite extra krydda på det hela.

För Queens väntar närmast match mot BG Mark till helgen innan det är juluppehåll.

Poängplockare Växjö Queens: Johanna Davidsson 12, Marta Radinovic Lukic 9, Maria Österberg 8, Lisa Sundbärg 7, Maria Magnusson 7, Jelèna Radic 6, Petra Lukocky 5, Johanna Nilsson 4.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons