Annons

Qviding Östers sista hinder

Välkända Värnamo eller "okända" Qviding?
Det blev det senare.
Någon av Östers IF eller Qvidings FIF spelar i superettan 2011.
Sport • Publicerad 24 oktober 2010

Under lördagen säkrade Öster kvalplatsen i Trollhättan. Under gårdagen slutspelades division 1 södra, där IFK Värnamo enkelt säkrade seriesegern i form av 5–0 hemma mot Kristianstad.

Qviding besegrade i sin tur Norrby borta med 4–1 och blir därmed Östers kvalmotståndare. Om första mötet, på Valhallas konstgräs i Göteborg, spelas på lördag eller söndag avgörs i dag. Klart är redan att kvalreturen i Växjö spelas lördagen den 6 november klockan 15.00.

Annons

– Hans Gren (Östers tränare) skrev "Okej, bra" efter att jag meddelat att det blev Qviding, berättar assisterande Östertränaren Christian Stridh.

USA-resenären Gren återkommer för övrigt till Växjö i morgon förmiddag.

Qvidings FIF utgör en av de större Göteborgsklubbarna och är en sammanslagning av BK Qviding och Fräntorps IF. Men frågan är vad Österledningen känner till om dess A-lag. Klubbarna har aldrig tidigare spelat mot varandra.

– Vi vet att det framför allt handlar om ett försvarsstarkt lag. Qviding släppte bara in 22 mål på 26 matcher i söderettan. Hans Gren är från Göteborg, han har sett dem flera gånger den här säsongen och har järnkoll på hur de spelar, berättar Christian Stridh.

Hade ni hellre mött det mer offensivt lagda IFK Värnamo?

– Vi har inte diskuterat i sådana termer. Ska vi stanna kvar i superettan ska vi kunna slå vilket som helst av lagen från ettan.

En titt i statistiken visar att det knappast blir någon publikfest till helgen. Qviding lockar i snitt 239 åskådare till sina hemmamatcher. Desto mer intressant är att titta på den interna skytteligan. Den toppas av Anton Holmberg med 12 gjorda mål, följd av Kenan Galijatovic, 8, Fuad Hyseni, 6, Tomas Eriksson, 6 och Anders Augustsson, 5. Värt att notera är två av Hysenis sex mål gjordes mot Norrby i går.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons