Annons

Ragnewall spikade igen för Taif

Efter sammanlagt tio insläppta mål mot Pantern borta och Varberg hemma var frågan om Tingsryds AIF skulle kunna skärpa till defensiven i gårdagens lokalderby mot Kallinge/Ronneby.
Svaret blev ett rungande ja. Taif vann med 2–0 efter ett klockrent försvarsspel och storspel av målvakten Wictor Ragnewall.
Sport • Publicerad 9 november 2014
StorspeladeTingsryds AIF-målvakten Wictor Ragnewall gjorde en kanonmatch när Kallinge/Ronneby besegrades i går. Wictor räddade Kallinges alla 27 skott.
StorspeladeTingsryds AIF-målvakten Wictor Ragnewall gjorde en kanonmatch när Kallinge/Ronneby besegrades i går. Wictor räddade Kallinges alla 27 skott.Foto: Lena Gunnarsson

– Ragnewall gjorde en kanonmatch, samtidigt som vi utespelare låg på rätt sida och offrade oss ordentligt, sa Taifbacken och lagkaptenen Robin Olsson.

Att Taif lyckades hålla nollan och vinna den svåra och mycket viktiga matchen i Kockumhallen var mycket starkt med tanke på de dåliga förutsättningarna.

Annons

? Skadade Jarkko Oikarinen, Filip Owesson och Jacob Nilsson fanns inte med alls på grund av skador.

? Måns Hermansson och Johan Larsson kunde inte spela på grund av sjukdomar.

? Inkallade junioren Fabian Bohman insjuknade under värmningen.

? Oscar Holst åkte på ett matchstraff efter bara 11.16 i första perioden och Pontus Netterberg drog på sig en tiominutersutvisning i början av tredje.

– När spelare saknas kliver andra fram och höjer sig, sa Robin Olsson som en förklaring till att Taif lyckades få till det trots alla problem.

Tingsryd åkte till Kallinge med bara tio forwards och när Oscar Holst åkte på matchstraff efter en fajt med Fredrik Larsson och Pontus Netterberg satt av en tia blev det väldigt tunt bland kedjefolket. Det fick bland annat till följd att backen Kevin Ekman-Larsson spelade en del som forward för att avlasta.

Gårdagens match inför 1 181 åskådare i Kockumhallen innehöll många utvisningar.

– Klart att det fanns känslor när det var derby, kommenterade Robin Olsson som förstås var glad över både segern och den hållna nollan.

– Det är speciellt skönt i ett derby där många av våra fans är på plats.

Taif fick en kanonstart i matchen då Adam Persson, assisterad av Niklas Enberg och Sebastian Benker, gjorde 0–1 efter bara 22 sekunder. Mål i första bytet, alltså.

Annons

Tingsryds 0–2-mål kom desto senare. Matchklockan hade tickat fram till 14.50 i tredje perioden när Olof Svensson avgjorde den täta matchen. Olof assisterades av Markus Persson och Niklas Johansson.

Wictor Ragnewall som räddade Kallinges alla 27 skott var den store matchvinnaren i ett Tingsryd som stod för en imponerande laginsats.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons