Annons

Rahm-starkt Alvesta skrällde

Alvesta svarade för en smärre skräll då Värnamo besegrades med 4–3 (0–1, 2–1, 2–1) i en premiär där matchhjälten inte fanns längst fram i laget, utan längst där bak.
Sport • Publicerad 4 oktober 2010

Hade inte målvakten William Rahm, nyförvärvet från Ulricehamn, agerat som han gjorde då gästerna spelade mot ett mål och vann skotten med 16–5 i första perioden, då hade matchen varit avgjord redan i första pausen.

– Det får stå för dig, men vi fick många utvisningar och dom hade press på oss. Jag känner mig i bra form, var lugn och trygg genom hela matchen, förklarar huvudpersonen, som ser fram emot en intressant säsong.

Annons

– Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag, vi måste jobba hårt i varje match.

Trots tre raka lägen i powerplay och stor press dröjde det till 18.20 innan Thomas Lüddedeckens ordnar 0–1. Så långt hade hemmalaget skjutit i stolpen efter 16.13 som bäst.

Första Alvestamålet kom 1.19 in i mellanakten, då Ted Olsson på ett identiskt lika sätt åker igenom och sätter 1–1. Backen Andreas Karlsson ökar på till 2–1 med ett skott precis innanför blålinjen efter 9.09, innan Mikael Lönnblom utjämnar blott 50 sekunder senare.

Hemmalaget växer in i matchen undan för undan, även om utvisningar rycker sönder spelet. Totalt drog Alvesta på sig tio tvåminutare, något som sällan lönar sig. Av dessa drog Erik Yngwe, en av nyckelspelarna i lagbygget, på sig fyra utvisningar. Inte bra.

I slutperioden spurtade även Värnamo i utvisningsstatistiken, och i spel fem mot tre är det Dennis Landsing som prickar in 3–2 i öppen kasse med 14.43 på matchtavlan.

Timeout och målvaktsutplock av Värnamo efter 18.20 gav en stark Erik Yngwe chansen att gå igenom och göra 4–2 blott tio sekunder senare. Gästernas bästa lirare, Mike Hanna, replikerar med 4–3 efter 18.42, men mer än så blir det inte i målprotokollet.

– Det var den här matchen vi inriktat oss på. Vi har förlorat mycket i träningsmatcherna, men vi har inte fokuserat på resultat utan på att få vårt spel att stämma. De två sista perioderna är vi det bättre laget. Det var en bra match och vi är nöjda med att besegra ett tippat topplag, summerade Alvestatränaren Peter Andersson.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons