Annons

Rajalakso lämnar Åtvidaberg för Öster

Smålandspostens kan avslöja att Åtvidabergs anfallare Joel Rajalakso spelar för Östers IF de kommande två säsongerna. Han finns med i truppen redan till kvällens träningsmatch mot Landskrona.
Publicerad 26 mars 2015
I dag på förmiddagen tittade angfallaren Joel Rajalakso till sin nya hemmaplan, Myresjöhus Arena. Joel lämnar allsvenska Åtvidaberg för spel i division 1-klubben Öster. Foto: Urban Nilsson
I dag på förmiddagen tittade angfallaren Joel Rajalakso till sin nya hemmaplan, Myresjöhus Arena. Joel lämnar allsvenska Åtvidaberg för spel i division 1-klubben Öster. Foto: Urban Nilsson

– Det här ska bli riktigt kul. Jag ser verkligen fram emot att få mer speltid i A-lagssammanhang än vad jag fått i Åtvidaberg, säger Joel.

Är den begränsade speltiden i A-laget huvudförklaringen till att du väljer att lämna en allsvensk förening för en i division 1?

Annons

– Ja. Men samtidigt betraktar jag inte Öster som en vanlig division 1-klubb. Öster är en förening med stolta traditioner som nu siktar på att så snabbt som möjligt komma tillbaka till elitfotbollen. Den resan vill jag gärna vara med på.

[k098vkee]

Öster lånar anfallare Rajalakso under 2015 då han har kontrakt med ÅFF. Men sedan blir han Östers spelare "på riktigt" under 2016.

– Joel är fortfarande ung (fyller 22 år i april) och utvecklingsbar. Han är en snabb och hårt abetande anfallare/yttermittfältare med en en fin vänsterfot. Vi är mycket nöjda med att ha kunnat knyta honom till oss, säger Östers klubbchef Jens Magnusson.

I yngre år hemma i Enköping var Joel en målskytt av rang. Han debuterade i Enköpings A-lag som 15-åring och vann skytteligan i division 2 på 14 mål 2011. Dessa mål hjälpte Enköping upp i ettan, där det blev fem seriemål för Joel 2012.

– När jag värvades till Åtvidaberg 2013 hade jag ingen erfarenhet av allsvensk fotboll och dessutom var konkurrensen om anfallsplatserna stenhård, berättar Joel.

I Åtvid har han kämpat om en A-lagsplats med spelare som Viktor Prodell, Victor Sköld, Ricardo Santos, Imad Zatara, John Owoeri med flera. Därför har det mest blivit spel i U21-laget.

– Jag känner att jag utvecklats enormt under tiden i Åtvidaberg, men givetvis har jag saknat A-lagsspel.

Joel kommer från en riktig fotbollsfamilj. En av hans tre bröder är Sebastian Rajalakso, före detta Djurgården och numera i Sundsvall.

– Sebastian är en förebild och ett bra bollplank, intygar Joel.

Annons

Rajalakso berättar att Åtvidabergs tränare Roar Hansen (som förde upp Öster i allsvenskan 2012) haft idel gott att säga om Växjöföreningen, men inte påverkat Joel direkt i beslutet att lämna Åtvid för Öster.

– Det har jag tagit själv och känner mig väldigt trygg med.

Joel har två juiniorlandskamper och sju pojklandskamper på meritlistan.

Foto: Urban Nilsson
Foto: Urban Nilsson
Foto: Urban Nilsson
Foto: Urban Nilsson
Dan MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons