Annons

Räppetåget har tuffat igång

Efter två förluster och ett kryss tog Räppe säsongens första seger efter solklara 3–0 hemma mot IFK Hässleholm.
VÄXJÖ • Publicerad 28 april 2018
Räppeglädje efter att Jacob Croby Edh stängt matchen mot IFK Hässleholm med sitt 2–0-mål.
Räppeglädje efter att Jacob Croby Edh stängt matchen mot IFK Hässleholm med sitt 2–0-mål.Foto: Lena Gunnarsson

– Mycket viktiga poäng. Vi hade lite press på oss med bara en poäng efter tre matcher. Det märktes lite de första tio minuterna när dom satte hög press på oss och vi hade många felpassningar som dom skapade en del chanser på. Men sedan kom vi mer och mer och tog över. Skönt att målskyttet lossnade och när deras spelare visades ut tog vi över ännu mer. Vi rullade på kanterna, skapade flera målchanser och gjorde två mål till i andra halvleken. Vi gjorde det vi skulle och jag är jätteglad för killarnas skull, säger Räppes tränare Ilija Dobric.

IFK Hässleholm hade två jättelägen inledningsvis, bland annat en frispark, men Räppemålvakten Jonathan Lindahl stod för två kvalificerade räddningar och höll kvar sitt lag i matchen.

Annons

Räppe arbetade sig därefter in i matchen och skapade ett par bra chanser. I 33:e minuten var det nära efter en fin skarv från Charlie VIndehall fram till Jakob Hahrs, men Hässleholmsmålvakten hann emellan.

1–0-skytten Jakob Hahrs forcerar fram längs högerkanten.
1–0-skytten Jakob Hahrs forcerar fram längs högerkanten.Foto: Lena Gunnarsson

Sex minuter senare satt ettan och det var Jakob Hahrs som gjorde målet när han elegant frispelades av Joel Friman.

– Skönt som fasen. Dom tryckte upp och Joel (Friman) lyckades komma rättvänd så det var bara att tajma löpningen. Jag blev fri från mittplan och sen lyckades jag få in bollen mellan benen på målvakten, beskriver Jakob Hahrs sitt första mål i division 2.

Den förre Växjö BK-anfallaren var tillbaka på sin gamla hemmaplan, Sportfältet Teleborg, dit Räppe hade utlokaliserat hemmamatchen.

– Här känner jag igen mig, men nu var det sista matchen här för säsongen. I alla fall på vårkvisten, säger Hahrs medveten om att från och med nästa hemmatch (Lindsdal 12 maj) är det Räppevallens naturgräs som gäller.

I andra halvlek fortsatte Räppe att pressa på i offensiv riktning och skapade flera bra chanser, samtidigt som man inte bjöd på någonting bakåt.

I den 74:e minuten åkte Hässleholms inbytte Waed Shaif på sitt andra gula kort och visades av planen.

Det numerära överläget gjorde att Räppes kontroll blev ännu mer bastant och i den 82:a minuten förvaltade Jacob Croby Edh ett friläge till 2–0. Precis som Hahrs var det Saikförvärvet Croby Edhs första division 2-mål.

På tilläggstid fick högerbacken Erik Olsson pangträff efter pass från Moshtaq Ahmadi. Målet var för övrigt Olssons första Räppemål i division 2.

Erik Olsson skickar in Räppes tredje och sista mål för dagen.
Erik Olsson skickar in Räppes tredje och sista mål för dagen.Foto: Lena Gunnarsson

– Det var jäkligt skönt. Vi har spelat bra i de tidigare matcherna också, men vi har haft marginalerna emot oss. Skönt att det blev lite islossning, säger pigge anfallaren Jakob Hahrs.

Hela Räppekollektivet ska hyllas. Målvakten Jonathan Lindahl höll nollan bakom en superstabil fyrbackslinje och centralt på mittfältet dirigerade Charlie Vindehall spelet föredömligt. Joel Friman och Joel Hjertberg firade också stora triumfer på sina respektive kanter.

Musikhjälpen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons