Annons

Räppetränaren: ”Vi vill helst flytta de två första matcherna”

Efter att regeringen på torsdagseftermiddagen hävt resebegränsningarna inom Sverige kan division 2 och 3-fotbollen starta söndagen den 14 juni. Men Räppe GoIF:s tränare Ilija Dobric ser helst att lagets två första matcher senareläggs.
Växjö • Publicerad 4 juni 2020
Räppes tränare Ilija Dobric vill helst att de två första seriematcherna senareläggs.
Räppes tränare Ilija Dobric vill helst att de två första seriematcherna senareläggs.Foto: Lena Gunnarsson

Enligt spelprogrammet ska Räppe möta Asarum hemma den 14 juni och IFK Hässleholm borta den 28 juni. Därefter följer ett längre uppehåll innan de resterande elva matcherna avgörs.

– Vi vill helst flytta de två första matcherna och spela alla 13 matcherna efter uppehållet, säger Ilija Dobric.

Annons

Enligt Svenska Fotbollförbundet finns det möjligheter att flytta de två inledande omgångarna, men det är förutsatt att de inblandade klubbarna är överens.

– Tidigare, innan det nya beskedet kom, var vi i kontakt med Asarum och IFK Hässleholm och båda klubbarna sa då att de kunde tänka sig att flytta på matcherna mot oss. Nu ska vi ta en ny kontakt för att få veta om de fortfarande vill det, säger Ilija Dobric.

Räppetränarens vilja att senarelägga de två första division 2-matcherna har med att göra att hans lag inte hunnit spela ihop sig:

– Vi har tränat jättebra och killarna ser bra ut konditionsmässigt, men utan matcher har vi inte kunnat träna in några varianter. Vi har fem-sex nya spelare som är mycket duktiga och de skulle behöva spela några matcher innan serien drar igång. Vi har två cupmatcher, en i Svenska Cupen och en i Toyota Cup, som ska vara spelade innan den 1 juli och kan vi dessutom spela två bra träningsmatcher innan seriepremiären är jag nöjd.

– Kan vi inte flytta på de första matcherna måste vi förlita oss på individuell skicklighet och det håller inte i längden, säger Ilija Dobric.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons