Annons

Rasmussen i Tre Kronor

Växjö Lakers Dennis Rasmussen är uttagen till Tre Kronors VM-förberedande läger i Stockholm nästa vecka.
Sport • Publicerad 22 mars 2012

Landslagslägret i Segeltorpshallen den 27–28 mars är det första landslagslägret av fyra inför ishockey-VM som startar den 4 maj och föregås av turneringen Kajotbet Hockey Games i Tjeckien och Ryssland i slutet av april.

– Jag fick sms om det och det är givetvis jättekul. Jag har inga förväntningar alls och vet inte speciellt mycket, men det är kul att vara med och få chansen att visa upp sig, säger Rasmussen till Växjö Lakers hemsida.

Annons

Om det skulle bära ända till VM-truppen för Rasmussen skulle det vara högst sensationellt eftersom nålsögat blir mindre och mindre ju närmare VM kommer.

Oavsett vilket är det ett gott betyg till den 21-årige centern som tillhörde de mest tongivande spelarna i elitserienykomlingen Växjö Lakers och som tidigare spelat i såväl det svenska U19- som U20-landslaget.

– Nu samlar vi ihop en del killar så vi kan hålla igång. Han får chansen att visa upp sig och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Peter Popovic, assisterande coach i Tre Kronor till Lakers hemsida.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons