Detroits rookiestjärna Lucas Raymond fixade NHL-lagets båda mål i natt.
Men det räckte inte.
Ett hattrick av Ottawas Mathieu Joseph sänkte Detroit i natt.
Ishockey • Publicerad 2 april 2022
Detroits Lucas Raymond, i mitten, firar ett av sina två mål mot Ottawa med lagkamraterna Jake Walman (8) och Tyler Bertuzzi (59).Foto: Paul Sancya/AP/TT

Lucas Raymond, som precis har fyllt 20, har tagit Detroit med storm. I natt slog succésvensken till igen då han blev lagets enda målskytt när man föll hemma mot Ottawa med 2–5.

I inledningen av den andra perioden satte Raymond av med pucken i ett blixtsnabbt kontringsanfall. Han passade till lagkamraten Jake Walman, som sköt men skottet blockerades av dansken Mads Søgaard i Ottawa-målet, som gjorde sin NHL-debut. Raymond såg dock snabbt returen, som han petade in och det stod 1–1.

Föll samman

Resultatet stod sig till den sista perioden – men då föll Detroit samman. Ottawa gjorde tre raka mål, innan Raymond såg till att rädda Detroit från en totalt utskåpning. 20-åringen var alert framför målet och chippade in reduceringen 2–4 med sex minuter kvar.

Detroit pressade på för ytterligare reducering, men i stället fick Ottawa in ett femte mål, i tom målbur i slutminuterna. Tre av Ottawas fyra mål i den tredje perioden gjordes av den 25-årige kanadensaren Mathieu Joseph, som före matchen endast hade gjort åtta mål på hela säsongen.

Förlusten var Detroits femte raka, och den elfte på de 13 senaste matcherna. Men Lucas Raymond har nu gjort 22 mål och totalt 50 poäng på 68 spelade matchen under sin första NHL-säsong.

Filip Forsberg i topp

Filip Forsberg noterade sitt 38:e mål för säsongen i Nashvilles match mot Buffalo och ligger kvar i toppen av den svenska NHL-skytteligan. Men trots Forsbergs mål var det Buffalo, med Victor Olofsson, som drog det längsta strået i natt. Efter en målrik förstaperiod stod det 3–3 mellan lagen. Victor Olofsson fick till slut i segermålet 4–3 i powerplay i slutet av den andra perioden – och sedan höll båda lagen tätt.

– De gjorde det svårt för oss, särskilt i deras egen zon. De spelade hårt och försvarade sig bra, säger Filip Forsberg efter matchen, rapporterar nhl.com.

– Den första perioden var inte vår bästa, men vi lyckades ändå få 3–3, och efter det var det en rätt så jämn match. Vi skapade inte så många chanser som vi hade velat, vilket är något som vi definitivt måste bli bättre på.

Filip Forsberg har gjort elva mål på sina tolv senaste matcher.