Annons

Reddox blir borta minst en vecka

Efter Lakers segermatch mot Linköping handlade det mest om två ”knätacklingar” som domarna lämnade utan åtgärd.Lakersforwarden Liam Reddox skadades och missar fredagens och lördagens matcher mot Färjestad.
VÄXJÖ • Publicerad 20 oktober 2016
Växjö Lakers forward Liam Reddox åkte på en knätackling mot Linköping och missar back-to-back-mötet mot Färjestad. Foto: Robert Granström/TT
Växjö Lakers forward Liam Reddox åkte på en knätackling mot Linköping och missar back-to-back-mötet mot Färjestad. Foto: Robert Granström/TT

Växjö Lakers lagkapten Liam Reddox kunde inte fullfölja matchen i Saab Arena efter att ha åkt på en knätackling av LHC-backen Anton Karlsson i slutskedet av matchen. Reddox tvingades att använda kryckor för att ta sig ut ur arenan och dagen efter matchen säger Växjötränaren Sam Hallam att det rör sig om en underkroppsskada och att Reddox frånvaro från vidare spel handlar om vecka för vecka.

Den 30-årige kanadicken kommer med andra ord inte att kunna medverka i fredagens och lördagens matcher mot Färjestad.

Annons

Tidigare i tredje perioden i Linköpingsmatchen tacklade/kolliderade (knä mot knä) Lakersforwarden Tuomas Kiiskinen med LHC-centern Ken André Olimb som också han tvingades kliva av isen.

Båda situationerna lämnades utan åtgärd från domarna under matchens gång. Efteråt beslutade SHL:s referensgrupp att inte anmäla Kiiskinen till Disciplinnämnden medan man beslutade att anmäla Anton Karlsson.

Tre matchers avstängning och 8000 kronor i böter lyder Anton Karlssons dom efter att Disciplinnämnden snabbt granskat ärendet och utfärdat dom.

”Nämnden finner det utrett att Anton Karlsson gjort sig skyldig till kneeing genom att rikta tacklingen mot motståndarens knä. Tacklingen är vårdslös”, står det att läsa i domen.

– Han (Reddox) förflyttar sig i sidled och försvararen (Karlsson) fortsätter rakt fram och träffar olyckligt. Sedan är det upp till andra att döma ut straff, säger Växjö Lakers tränare Sam Hallam.

För LHC:s Ken-André Olimb, som nyligen återkommit i spel efter skada, ser det inte heller ljust ut med sitt sargade knä.

Linköpingstränaren Dan Tangnes är kritisk till att referensgruppen inte bedömde Kiiskinens sammanstötning med Olimb som regelvidrig.

– Märkligt. Tar man det ena måste man ta det andra. Jag kan inte se skillnaden i situationerna, säger Tangnes till corren.se.

Sam Hallam:

– Jag tycker det var en ren olyckshändelse. Visst ”Kiiski” söker lite kontrakt, men det är jäkligt låg fart och sen är det tråkigt att det tar så illa.

Annons

I onsdagsmatchen åkte LHC:s Emil Sylvegård på matchstraff för boarding på Lakers Arvid Lundberg, men inte heller den situationen ansågs vara föremål för utredning av Disciplinnämnden enligt referensgruppen.

Lundberg klarade sig undan situationen utan skador och kan spela mot Färjestad. I Reddox frånvaro återkommer Sam Marklund in i laget.

Matchguide

Växjö Lakers-Färjestad

När: Fredag kl 19.00.

Var: Vida Arena.

Saknas i Lakers: Teemu Laakso (ryggen) och Liam Reddox (underkroppsskada).

Växjötränaren Sam Hallam: ”Jag har sett Färjestad lite grann och de har väl blandat och gett lite precis som vi har gjort. Jag hoppas vi fortsätter i den riktningen som vi har dragit upp på slutet och vinner fler dueller och har lite högre fart. Den stora skillnaden jämfört med tidigare matcherna är att vi får utdelning mot Linköping”.

Lakers fem senaste matcher: Linköping (b) 5–2, Brynäs (h) 1-2, Karlskrona H) 2–3 e str, Frölunda (b) 1–3, Luleå (h) 1–3.

Färjestads fem senaste matcher: Djurgården (h) 3-2 e str, Luleå (b) 3-1, Skellefteå (b) 5–0, Frölunda (h) 2-1 e sd, HV71 (h) 1–4.

Motståndarkoll: Efter tre raka förluster tycks FBK har hittat formen igen och har radat upp fyra raka segrar, där den senaste kom efter straffar hemma mot Djurgården. Förre Lakersbacken Sebastian Erixon har missat de fyra senaste matcherna på grund av skada och är ett osäkert kort även inför fredagens match.

Målvaktsligan. Norrmannen Lars Haugen ligger tvåa i SHL:s målvaktsliga med 93,27 i räddningsprocent. Stefan Steen, som har bytt Växjö mot Karlstad, har uteslutande fått agera båsöppnare. I Lakers har Viktor Andrén 90,00 procent efter fyra matcher medan Joacim Eriksson har 87,04 efter fem matcher.

Poängligan: Dennis Everberg toppar Lakers interna poängliga på 10 (5+5) följt av Olli Palola 6 (4+2) och Tuomas Kiiskinen 6 (3+3). Per Åslund satte ett mål och den avgörande straffen senast mot Djurgården och toppar FBK:s poängliga på 8 (4+4). Backen Magnus Nygren är tvåa på 7 (2+5).

Tekningar: Färjestad är näst bästa lag i SHL vad gäller vunna tekningar med 311 vunna och 268 förlorade. Johan Ryno är bäst i laget med 63,31 vunna tek. Växjö Lakers är elfte bästa lag med 232 vunna och 256 förlorade. Geoff Platt är lagbäst med 55,71 procent.

Nästa match: Färjestad-Växjö Lakers (lördag 22/10).

Kristian FermSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons