Annons

Rekordmånga F1-lopp nästa år

Bilsport • Publicerad 10 november 2020
Årets världsmästare i formel 1 Lewis Hamilton får att göra nästa år. Hela 23 VM-deltävlingar är planerade för 2021. Arkivbild.
Årets världsmästare i formel 1 Lewis Hamilton får att göra nästa år. Hela 23 VM-deltävlingar är planerade för 2021. Arkivbild.Foto: Rudy Carezzevoli/AP/TT

Det blir rekordmånga lopp i formel 1-VM nästa år. I utkastet till programmet för 2021 finns 23 deltävlingar listade, där Saudiarabien sticker ut som nykomling. Tidigare har man som mest haft 21 lopp på en säsong.

Planen är att VM-tävlingarna ska kunna köras inför publik.

Annons

Just nu saknas plats för deltävlingen den 25 april, där Vietnams GP skulle ha legat. Redan i år skulle Hanoi ha arrangerat ett stadslopp, men det ställdes in på grund av covid-19-pandemin. F1 gav inget klart besked varför Vietnam inte finns med i nästa års VM-schema.

Säsongen inleds med Australiens GP i Melbourne den 21 mars och avslutas i Abu Dhabi den 5 december.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons