Annons

Renard efter debuten: "Så här kan vi inte spela"

Drömstart för Hervé Renard som fransk förbundskapten.
Frankrike besegrade Colombia med 5–2 – men ändå var 54-åringen inte helt nöjd.
– Defensivt måste vi vara mer solida och mer aggressiva, säger Renard till franska medier.
Fotboll • Publicerad 8 april 2023
Hervé Renard inte helt nöjd med Frankrikes prestation, trots seger.
Hervé Renard inte helt nöjd med Frankrikes prestation, trots seger.Foto: Michel Euler AP/TT

Fransyskorna dominerade matchen från början men åkte på en kalldusch när Colombia tog ledningen i den 36:e minuten.

Renard agerade under halvtidsvilan och ändrade om i startelvan – bland annat med ett trippelbyte. Det gav effekt och inom loppet av tio minuter hade Frankrike gått upp i 3–1-ledning efter två mål av Eugénie Le Sommer.

Annons

Matchen slutade 5–2 till Frankrike och Renard hade knappast kunnat tänka sig en bättre debut, men 54-åringen var inte helt nöjd med prestationen och menade att mycket måste bli bättre.

– Trippelbytet var ingen sanktion, det var för att förbättra saker och ting. Jag planerade att göra byten tidigt men jag behövde justera för att få i gång laget. Inför kommande matchen (mot Kanada) kommer vi behöva mycket mer energi, sade förbundskaptenen och pekade ut defensiven som måste förbättras markant.

– Vi måste vara mer aggressiva och hungriga. Men vi har tid för att jobba med det. För så här kan vi inte spela mot de bästa lagen.

Det har stormat ordentligt i det franska damlandslaget lagom till sommarens fotbolls-VM. Förbundskaptenen Corinne Diacre fick sparken för tre veckor sedan efter att flera etablerade stjärnor gått ut och kritiserat tränaren. Backstjärnan Wendie Renard sade att hon inte kommer spela i landslaget så länge Diacre är förbundskapten.

Förbundsstyrelsen tog därför beslutet att sparka Diacre och in kom Hervé Renard, som var tidigare förbundskapten för herrlandslaget i Saudiarabien.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons