Annons

Repris från förra året för Vipers

Växjö Vipers ledde under stora delar av matchen mot Sirius.
Ändå blev det bara en poäng.
– Så sjukt onödigt, tyckte tränaren Niklas Nordén efter 8–9-förlusten i förlängning.
Sport • Publicerad 10 november 2014
Filip Kjellsson verkar gå mot gammal storform. I gårdagens match mot Sirius noterade Viperscentern fem poäng.
Filip Kjellsson verkar gå mot gammal storform. I gårdagens match mot Sirius noterade Viperscentern fem poäng.Foto: Johan Christensen
Det krävdes förlängning för att skilja Växjö Vipers och Sirius åt. Där såg Sirius till att Vipers fick nöja sig med en poäng efter 8?9.
Det krävdes förlängning för att skilja Växjö Vipers och Sirius åt. Där såg Sirius till att Vipers fick nöja sig med en poäng efter 8?9.Foto: Johan Christensen

Under förra säsongen i superligan i innebandy vann Växjö mot nio av lagen.

Men mot resten föll man i båda matcherna: Falun, Storvreta, Helsingborg – och så söndagens motståndare Sirius.

Annons

Avslutningen på hemmamatchen mot laget från Uppsala, dagarna före nyår i fjol, var dessutom snarlik med den som skedde i går inför 913 åskådare.

Vipers satte då 6–5 efter 17.35, men föll i förlängningen (den gången med 6–7).

Nu gjorde André Andersson 8–7 i powerplay med mindre än tre minuter kvar.

Men i bortalaget finns Billy Nilsson och han satte sitt fjärde mål i matchen (också det i powerplay) när klockan stod på 18.14. Han var sedan en ribbträff från att avgöra under ordinarie tid, men i stället la kaptenen Dan Johansson in Sirius segermål i förlängningen.

Lagets första bortaseger för säsongen.

– Bedrövligt är ordet för dagen. Vi gör inte det vi kommit överens om, konstaterade Niklas Nordén.

Växjö ledde för övrigt med såväl 2–0, 3–2, 4–3, 6–4, 7–5 som 8–7.

– Sirius är bra de sista minuterna när vi ska vara som bäst. Vi blir passiva, går ner oss och följer inte vår gameplan. Och det tyckte jag vi såg redan i första och andra perioden. Fanns delar där vi tar beslut som vi inte vet om vad vi ska göra och vi hjälper inte varandra.

Ett dåligt uppspel, en misslyckad rensning och övermod i en soloräd bidrog till exempel till tre insläppta mål.

– Vi slarvar för mycket och bjuder på fyra-fem bollar. Det håller inte. Känns som att det här är en match vi ska vinna. Behöver träna på att stänga matcherna, sa Filip Kjellsson.

Annons

Han har tidigare under säsongen gjort några enstaka byten tillsammans med Marcus Johansson och Linus Jämtdal, men i går var de en enhet under hela matchen.

Och de inledde med att göra 1–0 i deras första byte, när Kjellsson nätade på volley.

Samme spelare assisterade sedan till Marcus Johanssons 2–0 och Eric Roos 3–2 i den första perioden.

– Kändes jäkligt bra. Direkt från start hade vi jättebra rull med en eller två passningar och de hade verkliga problem med oss.

Ytterligare två (identiska) assist kom från hans klubba i tredje. André Andersson var målskytt i numerärt överläge båda gångerna efter en intränad variant i veckan.

Efter en trög start har Kjellsson, förra säsongens nionde bäste poängplockare i SSL, producerat fyra mål och sex assist på de tre senaste matcherna.

– Nu tycker jag att jag börjat komma i gång. Fått lite gratispoäng och det är klart att man växer också när man hittat målet. Innan var det att det tog lite för lång tid att leverera passningar, men nu tycker jag att de sitter. Det sitter rätt mycket i huvudet faktiskt.

Målskyttar i hemmalaget var också Valdemar Ahlroth, Rickard Hessmer och David Östergren.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons