Annons

Resultat som bådar gott inför säsongen

Helgen har bjudit på två nationella hopptävlingar för hästar och ponnyer, inom lämpligt avstånd för ryttarna i länet. I Vetlanda tog Charlotte Fransson totalt fem placeringar med sina hästar. Tre i 1,20-klasser, en på 1.25- och en på 1,30-nivån.
Sport • Publicerad 20 februari 2012

– Jag är jättenöjd med helgen, sa hon. Jag startade även två hästar på 1,35. De gick inte felfritt, men jag är väldigt nöjd med dem ändå. De har gått super hela helgen.

Annie Hultquist har kommit igång bra med Arthea. En tredjeplats i en 1,30-klass blev det i Vetlanda.

Annons

I Osby tog Matilda Kjellson, Tingsryds RK, en placering på 1,20-nivån.

I Vetlanda red Kajsa Andréen de nationella ponnyklasserna på Calle Kvalster och resultaten bådar gott inför den kommande säsongen. En tredjeplats med ett nedslag i 1,30-klassen samt dubbelnolla och en andraplats i 1,20-klassen.

Värnamobygdens RF bjöd in till regionala hopptävlingar i helgen. Ponnyerna var först ut på lördagen. De klubbar i länet som hade ryttare med i resultatlistorna var Ljungby RK (LjRK) och Lammhults RK (LARK).

Bäst gick det för Elinor Johansson (LARK) på Steel Flight. Hon kom tvåa i en 1,00-klass för kat C.

I kat B finns två ekipage som är riktigt på gång. Kajsa Jonsson (LARK) på Lillebror vann en 0,80-klass. Tilda Larsson (LjRK) på Simberg Spotlight kom två i samma klass och var även trea i en 0,90-klass. I 0,80-klassen var Kajsa och Tilda de enda som red med noll fel i både grund- och omhoppning.

– Det var en lyckad dag, berättade Kajsa. Han är underbar.

Ljungby RK har två bra ekipage igång i kat D. Både Hanna Ekenberg på Picasso och Annie Nyman på Turbo tog placeringar på 1-metersnivån.

Emilia Strååth från Hjortsberga vann 0,90-klassen för kat C med ponnyn Sweet Sue. Emilia tävlar i år för Värnamobygdens RF.

Även när det blev dags för hästekipagen på söndagen fortsatte framgångarna för länet.

Segern i 1,20-klassen, dagens högsta klass, tog Hanna Engstrand, Lenhovda HSK, på Mike hand om. I den klassen blev det en placering för Ingmarie Gertsson, Växjöortens FK. Precis som Jessica Engell Cremen, Theleborgs RS, plockade Ingmarie en placering i 1,10-klassen.

Annons

I 1,10-klassen inträffade dessutom något mycket ovanligt. Det blev delade placeringar både på andra och fjärde plats. Det var också väldigt lite tid som skiljde ekipage två till och med åtta i omhoppningen, samtliga låg inom tjugofyra sekunder.

Hanna Benjaminsson (LjRK) delade andraplatsen på 24,35. Med 24,84 kom Matilda Kjellson sjua.

Några ekipage från länet red om nya poäng i Annas Hästshop cup vid de lokala hopptävlingarna för ponnyer hos RK Udden, utanför Kalmar.

Julia Andersson tog en placering på River Haze. Just nu delar hon ledningen med två andra ryttare i cupens kat D. Den sista omgången Nybro den artonde mars blir avgörande för vem som slutligt tar hem det hela.

Marianne Wallin

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons