Annons

Rhetts träff Växjö Lakers lycka

De flesta målen och poängen är viktiga för slutresultatet i en lång och jämn serie.
Men Rhett Rakhshanis 3-2-mål mot Modo kan vara guld värt för Växjö Lakers i jakten på en topp 4-placering som ger fördelar i SM-slitspelet.
Sport • Publicerad 26 februari 2014
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Foto: Lars-Goran Rydqvist
Lakers ledande lina ler efter avgörande 3-2-målet i sudden death. Målskytten Rhett Rakhshani följd av kedjepolarna Dennis Rasmussen och Tomi Kallio jublar i kapp.
Lakers ledande lina ler efter avgörande 3-2-målet i sudden death. Målskytten Rhett Rakhshani följd av kedjepolarna Dennis Rasmussen och Tomi Kallio jublar i kapp.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Lakers tvåpoängare mot det största hotet i striden om en plats bland de fyra främsta innebär att Växjös hockeystolthet nu har tio poängs marginal till Örnsköldsviks motsvarighet.

Med tanke på att det bara är fem omgångar kvar är det mycket som talar för att Lakers håller Modo bakom sig i slutspurten.

Annons

– I det stora hela var Växjö det lite bättre laget och förtjänade två poäng. Vi får vara nöjda med en, sa Modotränaren Anders Forsberg.

– Växjö är ett skickligt lag och det blev lite för öppet spel för vår del.

Lakerstränaren Sam Hallam snackade också om bland annat öppet spel i omstarten efter OS-uppehållet.

– Många målchanser kom till efter dråpliga situationer. Jag tror att vi kommer att se en annan typ av hockey redan i nästa omgång.

Det var tydligt att Sam inte var helt nöjd med sitt lag spelmässigt.

– Vi öppnade helt okej, men efter den pigga inledningen fick vi slita otroligt hårt. Modo fick komma med fart i mittzonen och vi släppte bland annat till fyra mot två-situationer. Och när Modo fick komma två mot en blev det mål i första perioden.

Till det Hallam sa kan läggas till att Modo skapade två stycken två mot en-lägen när Lakers spelade powerplay. Det var alltså en omsatt med skönhetsfläckar.

– Men bitvis gjorde vi mycket som var bra. Till exempel var spelvändningarna väldigt bra under hela matchen, tyckte Sam Hallam.

Två av matchens veteraner, Lakers Tomi Kallio och Modos Samuel Pålsson, gjorde 1-0 respektive 1-1 i första perioden.

Efter knappt halva andra perioden trodde många i Vida Arena att en tredje veteran slagit till. Niklas Nordgren styrde in ett skott med ena skridskon och efter en lång videogranskning underkändes målet.

Annons

– Vi har väl fått fem-sex mål bortdömda den här säsongen, sa Anders Forserg med ett snett leende.

Istället för 1-2 blev det 2-1 genom ett viljemål av Ryan Lasch, men Lakersglädjen varade bara i 46 sekunder då Jeff Tambellini kvitterade.

Tredje perioden blev dramatisk och fylld med klara måltillfällen. Rhett Rakhshani, Cory Murphy, Tomi Kallio och Ryan Lasch var ytterst nära att säkra en trepoängare till Lakers.

Minst lika nära var Modos Adrian Kempe som missade öppet mål.

– Vi skapade många lägen under de sista tio minuterna, men räknar man klara målchanser för båda lagen under hela matchen var nog ett oavgjort resultat rättvist, sa Sam Hallam.

En utvisning på Viktor Lööv 2.58 in i förlängningen blev ödesdiger för Modo. Lakers behövde bara 14 sekunder på sig i spel fyra mot tre innan Rhett Rakhshani pangade in 3-2-pucken.

– Vi fick lite retroaktiv utdelning efter chanserna i tredje perioden, sa Sam Hallam efter segermålet i sudden death.

Och flertalet av de 4 557 åskådarna fick glädjefnatt...

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons