Annons

Rickard gav ett bra formbesked

Rickard Carlsson, den duktige triathleten som tävlar för Växjöklubben 338 Småland, avslutade i söndags en intensiv tävlingsperiod.
Sport • Publicerad 24 juni 2014

I Maleryd Varberg Triathlon gjorde Rickard sin nionde tävling sedan den 4 maj och han gjorde det bra då det blev en andraplats bakom Martin Flinta från Herkules Triathlon.

– Jag gjorde ett riktigt bra lopp, men är ändå lite besviken över att jag inte vann. Man vill alltid stå högst upp på pallen, sa Rickard som nu gör ett tre veckor långt tävlingsuppehåll och istället går in i en tuff träningsperiod för att komma väl förberedd till SM i Västerås.

Annons

I Maleryd Varbergs stadstriathlon hade Rickard Carlsson sluttiden 57.55 efter att ha simmat 750 meter på 9.43, cyklat två mil på 29.06 och sprungit fem kilometer på 16.22. Vinnaren Martin Flinta hade 57.38.

– Jag var tvungen att släppa när det var 1300 meter kvar av löpningen, men annars är jag jättenöjd med insatsen, sa Rickard Carlsson som nu alltså ska ge järnet under ett par tuffa träningsveckor inför SM.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons