Annons

Rickard vann på första försöket

Rickard Scheffer, 34-årig tonsättare och kyrkomusiker från Ingelstad, deltog för första gången i tävlingen om Smp-sportens julnötter.
Och tala om lyckad premiär.
Rickard Scheffer prickade in alla svaren rätt och hade Fru Fortuna på sin sida i lottdragningen bland fullpoängarna. Drygt 200 hade skickat in svaren på Julnötterna.
Sport • Publicerad 11 januari 2006

- Att jag skulle vinna tv:n vid första försöket låter osannolikt. Det här var fantastiskt roligt, säger Rickard Scheffer.

- Kanske tog jag död på myten om att kulturarbetare är ointresserade av sport.

Annons

Han har ett grundmurat idrottsintresse och har spelat både fotboll och basket under uppväxtåren i Staffanstorp.

- Jag var fotbollsmålvakt upp till 15 års ålder i Staffanstorps GIF, men efter en spricka i ett finger valde jag pianospel i första hand, och därefter har jag följt med fotbollen och Öster på senare år.

Waldner personlig favorit

Rickard Scheffer beskriver sig som allätare när det vaknas sport på tv. Men bordtennisen, och Jan-Ove Waldners matcher, är något av personlig favorit som underhållning.

Att förstapriset hamnade i Ingelstad var en märklig slump. Några av frågorna hade ju lokal anknytning till Ingelstad.

- Att golfaren Nina Karlsson flyttade hem till Lidhem och att Ingelstads damlag i innebandy gick upp i elitserien var inte svårt. Desto svårare var frågan kring Alstermos handbollstränare Pär Söderqvist.

De rätta svaren

Första frågan handlade om Svenska Fotbollförbundets ordförande och rätt svar var Lars-Åke Lagrell. Växjö Queens basketdamer klarade kontraktet och Ingelstads IBK-damerna gick upp i elitserien.

På fjärde frågan gällde det att pricka in Östers motståndare när allsvenska platsen säkrades. Västra Frölunda var motståndaren. Jonas Björkman, tennisproffset, vann tillsammans med Max Mirnyi Grand Slam-titeln i Paris och Eunice Barber gav Carolina Klüft strid på kniven om guldet i VM i Helsngfors.

Fråga sju handlade om Älmhults duktiga fotbollsdamer som tog sig till division 1 och Växjö Lakers ishockeymålvakt Pål Grotnes har norska landslagsmeriter. Pär Söderqvist var namnet på Alstermotränaren i handboll.

Den nya inomhushallen i fotboll invigdes i Tingsryd och Västervik blev svenskt mästarlag i speedway. Nina Karlsson hette golftjejen som flyttade hem till Lidhem och rätt svar på sista frågan var konkursgänget Halmstad Hammers.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons