Annons

Robert Rosén nära comeback

Växjö Lakers inleder slutspurten av SHL med hemmamatch mot Modo i kväll.
– Det gäller att vi är på tårna direkt, säger Robert Rosén, Lakerscentern som hoppas på en snar comeback efter sin skada, kanske finns han på isen redan i kväll?
– Det återstår att se, säger Rosén.
Sport • Publicerad 25 februari 2014
Växjö Lakerscentern Robert Rosén har varit borta fem veckor sedan han bröt ett ben i foten.
Växjö Lakerscentern Robert Rosén har varit borta fem veckor sedan han bröt ett ben i foten.Foto: Lena Gunnarsson

Sex omgångar på tolv dagar återstår av grundserien av SHL och Växjö Lakers ligger trea i tabellen med tio poängs försprång ner till Brynäs på sjunde plats närmast under kvartsfinalsstrecket.

Efter 16 dagars matchledighet under OS-uppehållet startar Lakers om med hemmamatch mot Modo i kväll, sedan följer Färjestad (borta), Frölunda (h), Linköping (h), AIK (h) och i sista omgången Leksand uppe i Dalarna.

Annons

När Leksand senast var i Växjö , den 18 januari, tvingades Robert Rosén kliva av isen efter att ha täckt ett skott där pucken tog så illa på foten att ett ben gick av.

Fyra–sex veckors frånvaro från hockeyspel löd prognosen då.

Nu har det gått fem veckor och tre dagar och Robert Rosén har missat åtta matcher.

– Det är klart att det är lite bittert, man vill ju spela matcher. Samtidigt har det varit ett långt OS-uppehåll och ”rätt” läge att bli skadad om man ser det så. Sedan har killarna spelat bra, precis som jag tycker vi har gjort hela säsongen, och vi har gett oss själva ett bra utgångsläge. Men det är sex matcher kvar och det gäller att vi är på tårna direkt och förvaltar utgångsläget, säger Rosén.

Hur rehabiliteringen gått?

– Det har gått rätt bra, ena dagen känns det bättre än den andra. Jag tar det dag för dag, svarar Rosén som vidare berättar att han gått utan kryckor i ungefär en vecka och har kört rehabträning, cyklat motionscykel och även provat på att åka skridskor.

När gick du på is?

– För några dagar sedan, i fredags tror jag det var.

Gårdagens isträning stod dock Rosén över och tränade i stället på gymmet och körde lite rehab för sin fot.

Är du redo att spela mot Modo?

Annons

– Jag vet faktiskt inte. Det återstår att se.

Utesluter du spel?

– Nej, absolut inte, men det är inget jag kan lova heller.

Om Robert Rosén finns med i den spelartrupp som Sam Hallam presenterar i dag återstår alltså att se och Lakerstränaren själv ger ingen hint om åt vilket håll det lutar och gör det inte heller när det gäller övriga spelare som har dragits med skador den senaste tiden (se spalten till höger), utan hänvisar till det lag som presenteras under tisdagen.

Det märks att nedräkningen till slutspelet har börjat och när den når noll vill Växjö Lakers vara där.

– Vi hade som målsättning att gå till slutspel innan serien startade och det finns två sätt att ta sig dit, antingen att bli topp-sex eller via play-in.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons