Annons

Robin Olsson: "Vi har lugn och arbetsro varje dag"

Tingsryds AIF är tillbaka i samma form som i fjol vid samma tid. Men mycket arbete har lagts ner på att skaffa arbetsro.
tingsryd • Publicerad 28 oktober 2016
Tingsryds lagkapten Robin Olsson. Foto: Lena Gunnarsson
Tingsryds lagkapten Robin Olsson. Foto: Lena Gunnarsson

– Efter starten hemma mot Södertälje när vi förlorade kanske folk började undra och sa "Vad var det jag sa?". Till skillnad från i fjol har vi haft massor av förväntningar utifrån att arbeta med. Ännu är vi inte riktigt nöjda med allt utan jobbar extra med en del grejer varje dag, men den professionella glöden i gruppen och tränarnas inställning har gett oss resultaten. Nu har vi skaffat oss lugn och arbetsro varje dag, säger lagkaptenen Robin Olsson.

Om det funnits tvivlare har Tingsryd definitivt fått tyst på dem under det första av fyra varv under årets Hockeyallsvenska. Ett bitvis svagt bortaspel har övergått i sin raka motsats och segrarna i Stockholm och Västervik har tagits på ett imponerande sätt.

Annons

När laget på lördagen beger sig mot premiärmotståndarna Södertälje gör man det som serietrea på samma poäng som nya tvåan Karlskoga medan SSK sjunkit som en sten i tabellen och krishanterar som jumbo.

Tingsryd är ute efter fjärde raka segern men också efter en gruvlig revansch.

– Ja, vi snackade om det i dag. Hemma mot Södertälje fanns det en hel del premiärnerver och det är bara mot Pantern borta vi spelat sämre än då. Nu tänker vi vara både vaksamma och ödmjuka inför uppgiften. Vi tänker vinna mot alla lag i den här serien och Södertälje är ett av lagen vi inte slagit. Det är revansch som gäller och vi tänker nypa dem.

Ni bytte ut nästan halva laget. Ändå känns det som samma Tingsryd som förra säsongen.

– Jag håller med. Vi tappade två riktigt bra målvakter som vann många poäng åt oss. Vi har fått in två nya som varit lika bra och det ger laget en trygghet. Vi blev av med alla importspelare som både var bra och passade in i truppen. Men med tålamod och genom att komma till jobbet varje dag har vi fått alla spelare att dra åt samma håll. Alla nya spelare har kommit in på samma spår som de som var med förra året.

Matchguide

Södertälje-Tingsryd

När och var: Lördag klockan 16.00 i Scaniarinken.

Saknas i Tingsryd: Niklas Enberg (fotskadad, borta minst en månad till).

Tingsryds fem senaste matcher: Västervik (b) 3–1, Oskarshamn (h) 4–2, AIk (b) 5–2, Pantern (b) 1–2, Västerås (h) 4–2.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons