Annons

Robin Thours första seger på vintertouren

Robin Thour, Växjö TS, har passerat en milstolpe i sin tenniskarriär. När Robin vann turneringen i Svedala var det Växjöspelarens första singeltitel på svenska vintertouren.
Svedala • Publicerad 29 oktober 2018
Robin Thour från Växjö TS vann turneringen i Svedala.
Robin Thour från Växjö TS vann turneringen i Svedala.

– Nu leder jag poängligan i vintertouren, säger Robin Thour, när han precis kört ett pass med Daniel Svensson i Strandbjörkshallen.

Final i Falun, final i dubbel-SM, kvartsfinal i Mälarhöjden och nu seger i Svedala har varit en bra start för Robin på inomhussäsongen.

Annons

Dubbel-SM ingick i vintertouren och här spelade klubbkompisarna Robin Thour och Daniel Svensson tillsammans med framgång.

I Svedala tog Robin första singeltiteln på den inhemska vintertouren.

I finalen besegrades Olle Wallin, en 17-åring från Falkenberg, med 6-2, 6-2 och i semifinalen besegrades Jesper Klöv-Nilsson, KLTK, med 2-6, 6-4, 6-3.

– Jag hittade tillbaka i ett bra spel i semifinalen. Jag har bytt senor och det gav effekt direkt, säger Robin, som närmast ser fram emot super-vintertouren i Spånga och division 1-spel med Växjö TS i Tabergsdalen.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons