Annons

Rögle körde över Växjö

Med tre assist och ett mål var Leon Bristedt en av de tongivande spelarna när Rögle körde över Växjö med 6-2 i SHL-ishockeyn.
Ishockey • Publicerad 2 november 2021
Leon Bristedt var tongivande för Rögle i 6–2-segern mot Växjö. Arkivbild.
Leon Bristedt var tongivande för Rögle i 6–2-segern mot Växjö. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

Det var en skön seger för hemmalaget som tog revansch från fjolårets SM-final, men också en personlig revansch för Bristedt som fick mycket av förra säsongen förstörd av covid-19.

Två gånger om spelade han fram Adam Tambellini med riktiga delikatesser till passningar. Tambellini, som dagen före matchen fyllde 27 år, ville inte vara sämre utan svarade för två riktiga klassavslut och fick på så vis sin försenade födelsedagspresent.

Annons

– Han är en fantastisk spelare. Men man lär sig att förvänta sig vad som kommer, vi ser det hela tiden på träning, säger Tambellini om Bristedt.

– Vi fick spela mycket tillsammans redan i fjol, innan han tvingades gå igenom vad han var med om. Nu är det underbart att se honom tillbaka hundra procent frisk och kry.

Inte fullt tillbaka

Det var i december 2020 som Leon Bristedt blev sjuk i covid-19. Han tillfrisknade så småningom men sviterna av viruset ville inte ge med sig. Det gick så långt att han vid årsskiftet tog en paus från hockeyn. Än i dag säger han att kroppen inte är vad den en gång var. Men det stoppade honom inte mot Växjö.

– Det är ingen hemlighet att jag slitit och kämpat med min kropp, och fortfarande gjort det under korta stunder den här säsongen. Så det är kul att det lossnat lite. Jag vet att jag har det i mig. Det handlar bara om att hitta tillbaka till mitt spel och ha tålamod och acceptera att man får dippar där kroppen inte riktigt orkar, säger Bristedt.

Han har till viss del anpassat sitt spel efter de nya förutsättningarna kroppen ger honom. Speakern i hemmaarenan kallar honom fortsatt för “slitvargen”, men själv har han en annan bild.

– Jag kanske inte kör på hundra procent hela tiden, vilket jag alltid gjorde förr, utan har tvingats dra ner lite på tempot och fått lära mig att spela en lite annan typ av hockey på grund av coronan.

Scouter på plats

Det har gått två år sedan Bristedt spelade med Tre Kronor och NHL-scouterna svärmade kring honom. Mot Växjö fanns det åter scouter på läktaren. De lär ha varit imponerade.

– Det är tidigt på säsongen och jag har inte haft så många bra matcher ännu, utan det är först de sex–sju senaste matcherna jag kommit i gång. Det gäller att inte tro man är “king shit” bara för att det råkar trilla in lite poäng, utan det gäller att fortsätta skapa målchanser och jobba hårt. Poängen kan man inte styra över, men är man där det händer så brukar poängen trilla in till slut.

TT: Är du ännu bättre nu som du var för två år sedan?

– Det är svårt att säga. Jag tycker att jag var riktigt bra hela den säsongen. Det gäller att hålla en jämn och hög nivå nu, och prestera match ut och match in. Men i mina bästa stunder de senaste matcherna tycker jag absolut att jag tagit steg i min utveckling.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons