Annons

Ronaldo sågas av ten Hag: "Oacceptabelt"

I en träningsmatch i söndags spelade Cristiano Ronaldo första halvlek och gick därefter hem, snarare än att titta klart.
Nu får han kritik.
Fotboll • Publicerad 3 augusti 2022
45 minuter fick vara nog för Cristiano Ronaldo som åkte hem i stället för att titta klart på matchen mot Rayo Vallecano.
45 minuter fick vara nog för Cristiano Ronaldo som åkte hem i stället för att titta klart på matchen mot Rayo Vallecano.Foto: Dave Thompson AP/TT

Portugisiske superstjärnan Cristiano Ronaldo har varit tydlig med att han inte vill vara kvar i Manchester United sedan klubben missade Champions League. Hittills har dock ingen flytt materialiserats, trots att Ronaldo missade klubbens försäsongsturné i Thailand och Australien på grund av familjeskäl.

I söndags gjorde den 37-årige anfallsstjärnan säsongens första minuter i träningsmatchen mot spanska La Liga-laget Rayo Vallecano. Ronaldo byttes ut efter första halvleken och valde därefter, tillsammans med andra United-spelare, att lämna arenan i stället för att se klart matchen.

Annons

Detta uppskattades inte av nye tränaren Erik ten Hag.

– Det var många fler (utöver Ronaldo) som gick hem. Det är oacceptabelt för alla. Jag sade åt dem att det var oacceptabelt, att vi är ett lag, en trupp och att du ska stanna kvar till slutet, säger nederländaren till Viaplay.

Flyttryktena kring Cristiano Ronaldo, vars kontrakt löper ut den 30 juni med option på en förlängning med ytterligare ett år, lär inte minska till dess att United startar sin tävlingssäsong med Premier League-matchen hemma mot Brighton på söndag.

Transferfönstret är öppet till den 1 september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons