Annons

Roos femma i Åbo – Ståhl underkänd

Fanny Roos laddade upp inför torsdagens Diamond League-gala i Oslo med stöta 18,29 i Paavo Nurmi Games i finska Åbo.
ÅBO • Publicerad 11 juni 2019
Fanny Roos är fortsatt stabil med stötar en bit över 18 meter.
Fanny Roos är fortsatt stabil med stötar en bit över 18 meter.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det nysatta personliga- och nordiska rekordet på 18,88 som hon noterade i tyska Halle förrförra helgen var Fanny Roos inte riktigt i närheten av på tisdagskvällen i Åbo. Men väl tre stötar över 18,20, där den längsta, i andra försöket, mätte 18,29.

Fanny Roos, Athletics 24 Seven, låg länge fyra i tävlingen, men hon avslutade med två kryss och föll tillbaka till en slutlig femte plats.

Annons

– Det var en jämn och rolig tävling där placeringarna växlade men jag hade hoppats på längre. Speciellt med så här stor och entusiastisk publik, säger Fanny till Friidrott.se.

Segrade gjorde amerikanskan Chase Ealey som slog till med 19,38. Spårvägens Sara Lennman, den andra svenskan i startfältet, slutade elva och fick bara göra tre stötar där den längsta mätte 16,33.

På torsdag deltar Fanny Roos i Diamond League-galan på Bislett i Oslo.

På förhand var en av höjdpunkterna i friidrottsgalan Paavo Nurmi Games herrarnas diskustävling.

Inför tävlingen hade arrangörerna utlovat en ö i den finländska skärgården till Daniel Ståhl om han lyckades kasta längre än 70,98 meter. Till historien hör att Daniels mamma är från just Åbo i Finland.

Stockholmaren Ståhl, som har sin träningsbas i Växjö, misslyckades dock och fick efter tre övertramp lämna tävlingen utan något resultat.

Noterbart är att Daniel Ståhls världsårsbästa ligger på 70,56 och hans pers på 71.29. Vann gjorde Fedrick Dacres från Jamaica på 66,74. Simon Pettersson, som ingår i samma träningsstall som Ståhl, blev sjua på 58,20.

Musikhjälpen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons