Annons

Roos kryddar rekordet med guld

I förra helgen slog Ljungbykulstöterskan Fanny Roos nytt svenskt juniorrekord och eget personbästa i kula när hon deltog i JVM i Eugene, USA. När SM avgjordes i Umeå skulle hon fortsätta med framgångarna och stötte hem ett SM-guld.
Sport • Publicerad 4 augusti 2014
Juniorrekordinnehållerskan Fanny Roos kastade i helgen 16.21 och vann sitt första SM-guld utomhus, endast 6 cm från sitt juniorrekord i JVM förra helgen.
Juniorrekordinnehållerskan Fanny Roos kastade i helgen 16.21 och vann sitt första SM-guld utomhus, endast 6 cm från sitt juniorrekord i JVM förra helgen.Foto: Anders Sjögren

Guld blev det alltså för Fanny Roos, Ljungby FIK, som i en jämn kulfinal blev två stötar över sexton meter och där den längsta mätte 16.21.

– Det är jag nöjd med. Det är första gången jag har det i en och samma serie. Men det blev väldigt spännande på slutet. För Frida (Åkerström, Huddinge, red anm) vann ju förra året på en lång sista stöt och hade sin längsta i sista omgången nu också, sa Fanny.

Annons

Då hade Fanny redan 16.19 och 16.21 medan Frida fick till 16.12. Men innan den sista stöten var mätt så hade Fanny en släng av ”kolibrihjärta” – men det visade sig att Fanny dragit det längsta strået och därmed även vann sitt första SM-guld utomhus.

– Det känns väldigt bra. Och nu blir det junior-SM till helgen, där jag både kör kula och diskus... Men jag hoppas att jag hinner träna lite diskus först, avslutade Fanny – och tänker på att diskustekniken inte riktigt satt där i helgen som var.

Notera också att Erica Lantz, Växjö Atleticum, slutade på en niondeplats med 12.95.

Hasse Sjögren

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons