Annons

Roos och Brorsson båda tvåa

Vid elittävlingen i Århus i Danmark gjorde Alexander Brorsson från Atleticum SK säsongsdebut, efter att visat fina takter på träningarna den senaste tiden.
Århus • Publicerad 25 maj 2015

I helgen blev han tvåa med 14,18 och hade bara Sekou Kaba från Kanada före sig med tiden 13,96. i en motvind på -1,1 meter/sekund.

– Jag är ju inte jättenöjd över resultatet, har haft riktigt bra träningar sista två veckorna. Springer sällan långsammare än 14 sekunder med eltid. Därför var jag lite missnöjd.

Annons

– Men om man ska väga in omständigheterna, så sprang ingen i fältet bra mot sina nivåer. Däremot stod jag mig bra mot resten och det kändes skönt, sa Alexander.

Notera att Brorsson hade landslagskollegan Philip Nossmy från Malmö AI 15/100 bakom sig.

Och i den kvinnliga kulan var Fanny Roos, Atleticum, tvåa bakom rivalen Trine Mulbjerg från Danmark.

– Det var en rolig tävling, alltid kul att möta Trine. För min del var tekniken lite ostabil och hade inte riktigt någon ”power” i stötarna , men de är på gång känns det som, sa Fanny – som hade 16.36 och visar att hon är stabil över sexton meter.

Tre stötar var över sexton meter för Fanny, medan Trine hela fem över samma gräns med 16.80 i längsta.

Hasse Sjögren

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons