Annons

Roos trea i regnet: "Funkade bra"

Regn, regn, regn.
Det var inget kalasvÀder nÀr Diamond League-galan avgjordes pÄ Stockholms stadion.
– Det var bara att försöka tĂ€vla sĂ„ bra som möjligt, sĂ€ger kulstötaren Fanny Roos efter tredjeplatsen och 18,75 meter.
Friidrott ‱ Publicerad 2 juli 2023
Fanny Roos.
Fanny Roos.Foto: Fredrik Persson/TT

En överdragsjacka pÄ de flesta och nÄgra fÄ knallade runt med en handduk över huvudet för att skydda sig frÄn regnet. Kulorna fick ocksÄ skydd, dÄ friidrottarna lade handdukar över dem nÀr de lÄg pÄ stÀllet.

NÄgot tÀlt eller parasoll frÄn arrangören var inte utplacerat.

Annons

– Jag hade regnklĂ€der och handdukar för att hĂ„lla kulan torr och det funkade bra, sĂ€ger svenska stjĂ€rnan Fanny Roos.

– Det gĂ€ller att försöka hĂ„lla kulan torr. Det regnade inte sĂ„ mycket att den blev jĂ€tteblöt, sedan hade jag handdukar för att torka den och dĂ„ funkade det. Sedan var ringen bra.

Kulan under tröjan

Roos, som allra senast hade tre misslyckande stötar pÄ rad vid Diamond League-galan i Oslo, verkade som sagt bekvÀm i vÀdret.

Hon valde att gömma kulan under tröjan nĂ€r hon gick in i ringen – och levererade.

Första stöten landade pĂ„ 18,75 meter — tvĂ„ centimeter frĂ„n sĂ€songsbĂ€sta. En lĂ€ngd som till slut gav en tredjeplats bakom Danniel Thomas-Dodd, Jamaica, som vann pĂ„ 19,04 före nederlĂ€ndskan Jessica Schilders 19,03.

– Jag Ă€r nöjd med hur jag startade tĂ€vlingen. Sedan kunde jag inte riktigt bygga vidare pĂ„ det men det kĂ€nns som att det Ă€r pĂ„ vĂ€g Ă„t rĂ€tt hĂ„ll, sĂ€ger Fanny Roos.

28-Äringen har tvÄ tÀvlingar nÀsta vecka och sedan ytterligare tre stycken, dÀr den sista Àr GP-tÀvlingen i Malmö den 5 augusti.

Sedan vÀntar eventuellt VM i Budapest, som avgörs den 19-27 augusti.

Dubbelt blÄgult

Desto större blÄgul succé blev det pÄ 3 000 meter.

Emil Danielsson vann pÄ 7.39,70 före Andreas Almgrens 7.40,01.

Annons

– PĂ„ upploppet kom jag i en bra position och det var bara att gĂ„ för det, sĂ€ger Danielsson som sprang i tonade solglasögon trots ösregnet.

– Jag har haft de hĂ€r i varje lopp som jag "persat" den hĂ€r sĂ€songen, sĂ„ nu kan jag inte ta av dem.

Daniel StÄhl blev tvÄa i diskus pÄ 67,57 meter medan landsmannen Simon Pettersson hade fem raka misslyckade kast.

Kristjan Ceh, Slovenien, vann pÄ 69,83.

Andreas Kramer blev fyra pÄ 800 meter pÄ 1.45,01. Djamel Sedjati, Algeriet, vann pÄ 1.44,59.

TT
SÄ hÀr jobbar SmÄlandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strÀvar efter förstahandskÀllor och att vara pÄ plats dÀr det hÀnder. TrovÀrdighet och opartiskhet Àr centrala vÀrden för vÄr nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons