Annons

Rosén: "Jag har inte känt någon panik"

I fjol: etta i elitseriens poängliga.
Just nu: delad 131:a.
– Jag har inte känt någon panik och kommer inte att göra det heller, säger Växjö Lakers stjärncenter Robert Rosén.
Sport • Publicerad 24 oktober 2012
Robert Rosén väntar fortfarande på att spelet ska lossna.
Robert Rosén väntar fortfarande på att spelet ska lossna.Foto: 

Genom ett spektakulärt femmiljonersutköp i våras försäkrade sig Växjö Lakers om Robert Roséns tjänster under fem säsonger. Rosén – som i fjol gjorde 60 poäng på 55 matcher för AIK – blev därmed affischnamnet och ansiktet utåt i Växjö Lakers.

Men få saker har fungerat planenligt i Växjö säsongen 2012/2013 och klubben, fansen och många andra väntar fortfarande på att Rosénlinan ska bli den enhet som avgör matcherna.

Annons

– Det här känts lite bättre på slutet, både för mig och för laget. Men ibland har det varit tufft. Jag har känt att "fan, jag kommer inte in i matchen", säger Robert Rosén.

Hur har du tacklat det? Att ha pressen på dig men inte få till det?

– Jag har inte funderat så mycket på vad som gått dåligt utan på vad jag kan göra bättre, istället för att gå och grubbla. Det gäller att vara noggrann och hitta tillbaka till det som fungerat tidigare.

Mot Timrå drämde du klubban i isen och skrek på domaren. Det hör inte direkt till vanligheterna.

– Haha, verkligen inte. Jag var frustrerad den matchen och framför allt besviken på domarens sätt att läsa situationen när jag har öppet mål och blir fälld och hakad och hamnar på målvakten. Hur kan han tro att jag väljer att tackla målvakten istället för att vilja göra mål?

Varför, tror du, har Växjö Lakers haft så svårt att göra mål?

– Jag tycker att vi tagit för få avslut i farliga lägen. Vi har också varit lite bekväma i anfallszon. Vi har inte "gått in i skiten" framför motståndarmålet.

Annons

Att gå in och kriga framför motståndarmålet, handlar det om vilja eller om mod?

– Både och. Men har du dåligt självförtroende blir det lätt att du bara kör på utan att tänka. Då går du framför mål antingen för tidigt eller ställer du dig bredvid målet.

Ni har en ny huvudtränare sedan två matcher tillbaka. Vilka förändringar har skett sedan Sam Hallam tog över?

– Små saker, framför allt i styrspelet. Tanken är att vi ska sätta press högre upp i banan för att tidigt tvinga motståndarna att göra misstag. I försvarsarbetet i egen zon ska vi vara mer aggressiva och sätta press på puckföraren.

Lördagens match mot Rögle i Ängelholm innebar ett trendbrott, inte bara på grund av att Växjö Lakers vann sin andra raka seger. Det var också den match där Robert Rosén lämnade osynligheten och tog plats i centrum. Han hade mycket puck, han vårdade den väl och kunde med ytterligare lite flyt legat bakom både ett och två mål.

– Jag håller med. Det kändes bra att ha mycket puck att jobba med. Det är hoppfullt inför fortsättningen.

Blir kvällens möte med Linköping den första matchen då Robert Rosén leder Växjö Lakers till en trepoängare i Vida Arena?

– Det är verkligen på tiden att vi tar en trea på hemmaplan. Det gäller att vi försöker tänka på de förändringar vi gjort och sedan utför det till 100 procent. Linköping är bra offensivt, men om vi har mycket puck i deras zon kan vi störa dem.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons