Rosengårds CL-kross – vann med 7–0 borta

På en lerig och mjuk plan i Tbilisi inledde Rosengård säsongens Champions League-äventyr på bästa tänkbara sätt.
Svenskorna hade lekstuga med det georgiska mästarlaget Lantjchuti och vann till slut med 7–0.
Fotboll • Publicerad 9 december 2020
Sanne Troelsgaard, Caroline Seger och Jelena Canković blev alla målskyttar i krossen på bortaplan i Champions League. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Rosengård var klar favorit inför det första mötet i 16-delsfinalen och när matchen sparkade i gång var det från den första minuten inget snack om vilket lag som skulle äga matchen. Första halvlek var som ett enda långt Rosengårdsanfall.

Målskyttet inleddes redan i den sjunde minuten när bollen efter en hörna studsade ut till Jelena Canković som drog till på halvvolley. Svenskorna fortsatte att producera chanser – och mål.

Efter 33 minuter var ställningen redan 6–0 och i Rosengårds målprotokoll fanns lika många målskyttar. Efter Canković målade i tur och ordning Johanna Rytting Kaneryd, Anna Anvegård, Sanne Troelsgaard, Hanna Bennison och Glódís Perla Viggósdóttir innan laget kunde gå till pausvila med en betryggande ledning.

I den andra halvleken fortsatte det enorma spelövertaget från gästerna, men hemmalaget stod emot bättre i straffområdet. Rosengård fick dock in en boll till när lagkaptenen Caroline Seger sköt in slutresultatet 7–0.

Totalt hade Rosengård 28 avslut på mål (hemmalaget hade noll), och att det inte blev tvåsiffrigt kan Lantjchuti framför allt tacka sin målvakt för.

Returen spelas i Malmö om en vecka, onsdagen den 16 december.