Annons

Rosengren tillfrågad av Söderling - men ligger lågt

Växjös tennisprofil Fredrik Rosengren har ständigt pekats ut som Magnus Normans efterträdare som coach för världsfyran Robin Söderling.
Sport • Publicerad 1 december 2010

Men Fredrik Rosengren väljer att ligga lågt.

– Jag har blivit tillfrågad om att coacha Robin. Jag har varit i kontakt både med Robin själv och agenten Per Hjertkvist, bekräftar Fredrik Rosengren.

Annons

– Det känns smickrande att Robin tror på mig, men livet på touren är inget jag eftersträvar längre. Jag har en halvtidstjänst i Växjö TS och den släpper jag aldrig.

Men att jobba som proffscoach under den andra halvan av arbetstiden?

– Jag själv tycker att Robin ska ha en fulltidscoach och att jag då ska träna honom halvtid faller där, svarar "Fidde".

Han avslöjar att Robin Söderling ville ha kvar Norman som tränare.

– Jag är den förste att beklaga att Magnus slutar med Robin. Magnus har gjort ett fantastiskt jobb och utan honom hade aldrig Robin fått den utvecklingen.

Hösten 2008 var Robin 35:a i världen. Då kom Magnus Norman in i bilden och klättringen mot en position som fyra tog fart.

Växjötränaren tror att Robin Söderling kommer att jobba med en utländsk kraft 2011.

– Det jobbas febrilt på att hitta rätt tränare till Robin. Ett tips kan vara amerikanen Brad Gilbert som senast jobbat med Andy Murray och brittiska förbundet.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons