Annons

Rosenqvist vill stanna – "Klargjort min önskan"

Den svenske Indycar-föraren Felix Rosenqvist försöker undvika att flyttas till McLarens nya satsning på formula E.
"Det betyder inte att jag inte är intresserad av formula E, eftersom det är ett stort mästerskap som jag har tävlat med framgång i”, säger Rosenqvist i ett uttalande enligt AP.
Indycar • Publicerad 9 augusti 2022
Felix Rosenqvist vill stanna i Indycar-klassen. Arkivbild.
Felix Rosenqvist vill stanna i Indycar-klassen. Arkivbild.Foto: Mark Humphrey/AP/TT

McLaren och Felix Rosenqvist sade i juni att de enats om en överenskommelse där Rosenqvist antingen skulle fortsätta köra Indycar 2023 eller bli en stöttepelare när stallet lanserar sitt Formula E-lag nästa säsong.

Men i takt med att Rosenqvist har blivit bättre har hans önskan att stanna kvar i Indycar växt.

Annons

”Jag har klargjort min önskan om att stanna kvar i Indycar för Zak (stallets lagledare). Det betyder inte att jag inte är intresserad av formel E, eftersom det är ett stort mästerskap som jag har tävlat med framgång i”, säger Rosenqvist i ett uttalande enligt AP.

Han är nu en bricka i spelet där den tidigare Indycar-mästaren Alex Palou vill lämna stallet Chip Ganassi för att flytta till McLaren nästa säsong.

Om Palou blir tillgänglig skulle Rosenqvist sannolikt trängas ut från McLaren. Då väntas Palou, Pato O'Ward och Alexander Rossi bli stallets förare i Indycar, därtill väntas Palou bli stallets reservförare i formel-1.

McLarens lagledare Zak Brown berättar för nyhetsbyrån AP att han är beredd att låta Rosenqvist gå om han hittar en lösning.

”Jag förstår att Zak har vissa svåra affärsbeslut att fatta och att han har ett alternativ till mina tjänster för nästa säsong. Jag står fast vid vad vi tillkännagav i juni", säger Rosenqvist.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons