Annons

Rubins storspel räckte inte för Taif

Trots att Tingsryds målvakt Niklas Rubin räddade skott på skott blev laget utan poäng mot AIK. 0-3 lyste på anslagstavlan vid full tid.
Tingsryd • Publicerad 8 november 2017
Taif-målvakten Niklas Rubin fick mycket att göra. Här är det Emil Lundberg i AIK som oroar, uppvaktad av Niklas Enberg.
Taif-målvakten Niklas Rubin fick mycket att göra. Här är det Emil Lundberg i AIK som oroar, uppvaktad av Niklas Enberg.Foto: Lena Gunnarsson

Första perioden var länge jämn, men det hettade till med chanser från båda håll mot slutet.

Mats Fröshaug i Tingsryd visade klass och var inblandad i mycket framåt. Mats hade efter en kvarts spel en puck i målramen hos AIK-målvakten Erik Källgren och han spelade fram Jacob Dahlström till en bra chans.

Annons

AIK hade också sina lägen, vann skotten klart, i första perioden. Joakim Thelin hade ett friläge och i powerplay styrde förre Taif-aren Eric Castonguay spelet.

AIK:s två första kedjor skapade stundtals tryck, men Niklas Rubin i Tingsryds mål höll undan med säkra ingripanden.

I andra perioden var spelet mycket förlagt till Tingsryds försvarzon. Det låg i luften att Solanlaget skulle ta ledningen.

14.15 kom också första målet genom Max Lindholm efter ett backskott. AIK jagade och kom i ett anfall med två fria, men Emil Lundberg fick ingen träff på pucken i avgörande läget.

Tingsryd fick sin chans i powerplay, men laget förmådde bara skapa ett avslut.

AIK gick in med 0-1 i pausvila inför tredje perioden.

I tredje perioden dog snart spänningen när Tingsryd slarvade i uppspelet och Joakim Thelin satte 0-2. Därefter punkterade Jesper Frödén matchen med sitt 0-3 efter 13.37.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons