Annons

Rutinerad chilenare testar med Öster

En 27-årig vänsterback från Chile kan bli Östers sista förstärkning innan transferfönstret stänger. Boris Sandoval tränar med klubben under helgen.
Sport • Publicerad 8 augusti 2014
Värvning. Boris Sandoval spelar med Öster resten av säsongen.
Värvning. Boris Sandoval spelar med Öster resten av säsongen.Foto: André Larsson

Eftersom a-truppen var ledig under fredagen fick det eventuella nyförvärvet göra sin första Växjöträning tillsammans med U19. 168 centimeter lång och 70 kilo tung ser Boris Sandoval ut som flera av landsmännen som charmade i VM för någon månad sedan. Själv har han också meriter från landslagsuppdrag tidigare i karriären. Östers sportchef Peter Wibrån berättar att man haft ögonen på vänsterbacken en längre tid.

– Vi har kontakt med många rådgivare och det här har varit i gång länge. Sedan ska allt lösas med papper och andra föreningar som är involverade. Det tog tid, men när det väl löste sig kände vi att det var så intressant att vi ändå måste kolla det, säger han.

Annons

Boris Sandoval kommer närmast från Nublense i den högsta chilenska ligan. På samma nivå har han också spelat för klubbarna Santiago Wanderers, Huachipato och Naval de senaste sex åren.

– Han har spelat i den högsta ligan i rätt många år och i rätt många matcher, säger Peter Wibrån.

Vad vet ni om honom?

– Vi vet rätt mycket. Men det är alltid bra att se en sen spelare i den här miljön. Vi måste se honom bland våra spelare innan man tar beslut. Det är en spelare som gjort väldigt många matcher på hög nivå.

Vad har han för styrkor?

– Han har bra fart, utmanar, en bra inläggsfot och går även på avslut utifrån. Det vi har sett, hört och scoutat är det väldigt intressant.

I dag och i morgon tränar Boris Sandoval med Östers a-trupp. Därefter tar klubben beslut om det blir ett kontrakt. Transferfönstret stänger vid midnatt natten mellan måndag och tisdag. Öster följer också marknaden när det gäller forwards och har eventuellt något på gång där också. Där finns dock alternativ och samtidigt har Alhaji Gero kommit in och nätat två matcher i rad.

Öster spelar sin nästa match på måndag. Då kommer IFK Värnamo på besök för Smålandsderby och en repris av första matchen någonsin på Myresjöhus Arena. Öster har två avstängda spelare. Båda innermittfältarna Josef Elvby och Joakim Lindner missar matchen.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons