Annons

Rydaholm åker ur och Ljungby IF tvingas till kval

Det var två dämpade lag som snabbt försvann in i respektive omklädningsrum sedan Ljungby vunnit ödesmatchen på Lagavallen inför 377 åskådare.
LJUNGBY • Publicerad 1 oktober 2017
Jacob Tarasenko spelade fram till 1-0 och gjorde själv 2-0 för sitt Ljungby. Foto: Mikael Svensson
Jacob Tarasenko spelade fram till 1-0 och gjorde själv 2-0 för sitt Ljungby. Foto: Mikael Svensson

Den ende som dröjde kvar utanför var Rydaholmsmålvakten Marcus Martinsson, senaste tillskottet sedan lagets ordinarie målvakt blev frilägesutvisad i hemmamatchen mot Växjö United för en vecka sedan.

- Jag gjorde två träningar i veckan, annars är det två-tre år sedan som jag hjälpte ett par division 5-klubbar. Senaste A-lagsmatchen i Rydaholm måste väl varit för sex-sju år sen, tippar Marcus som showade på gammalt manér och gjorde en bra insats.

Annons

– På andra målet växte mina fötter fast i gräsmattan, annars kändes det bra. Tyvärr hjälpte det inte laget.

Hemmalaget hade kommandot under större delen av matchen och i 21:a minuten var det Moshtaq Ahmadi som efter härligt samspel på väg fram med Jacob Tarasenko kunde pricka in 1-0 precis innanför stolpen.

Gästernas bästa chans noterades efter 30 minuter då Jaun Carabajal får iväg ett bra skott strax utanför målramen. Dilemmat dock att han samtidigt skadade sig och fick utgå.

Efter pausen radar hemmalaget upp några chanser, innan en frispelad Jacob Tarasenko lägger in 2-0 diagonalt längs med mållinjen i 57:e minuten. Därmed kändes loppet kört, samtidigt som resultattavlan lyste emot då båda lagen på hybridgräset.

– Andra halvleken kändes avslagen, vi var aldrig riktigt hotade. Tyvärr räckte inte 30 poäng, årets serie innehöll inte lika många dåliga lag som ifjol, sa en frustrerad men samtidigt lågmäld Roger Ahl, tränare i Ljungby, som önskat att säsongen var slut, men nu tvingas in i kval.

Samtidigt tvingades planens kanske bäste aktör, Haris Hodzic, utgå med en magmuskelskada med några minuter kvar.

– Det är fjärde magmuskelskadan i år. Vet inte om det är planen, den kunde dom rulla ihop och skicka hem till Holland, konstaterar Roger som blickar mot ett osäkert kval.

– Det är ovisst. Grimslöv har erfarenhet, Sandsbro är ett kämpande lag med Tom Heijel och Karlskrona Ungdom vet man inte vad de kommer med. De har ett ungt lag som vi, avslutar Ahl.

Mikael Svensson

fotboll, div 3 sö

Ljungby-Rydaholm 2-0 (1-0)

Mål, Ljungby: Moshtaq Ahmadi, Jacob Tarasenko.

Publik: 377.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons