Annons

Rydell hjälpte Hallrup

Till helgen startar STCC-serien om på Gelleråsen i Karlskoga. Inför tävlingen har Växjöföraren Viktor Hallrup haft Rickard Rydell, en av Sveriges största motorprofiler, som förarcoach.
Sport • Publicerad 12 augusti 2010

Rickard Rydell har tagit en paus som förare efter en 20 år lång proffskarriär i olika klasser. Numera är Rickard expertkommentator för Viasat Motor som sänder hela STCC-serien.

Hela Chevrolets team fanns på plats på Ring Knutstorp för att testa Viktor Hallrups Chevrolet Cruze. Rickard hade då inte kört en tävlingsbil sedan Macau i november förra året.

Annons

– Syftet med testen var att hjälpa teamet och Viktor att hitta rätt med inställningar samt att få data att jämföra med då Viktor är ensam förare i teamet. Bilen var mycket välbalanserad och bra i grunden och svarade dessutom bra på de justeringar vi arbetade med under dagen, berättar Rickard Rydell.

– Jag hade ju förmånen att köra föregångaren till Cruzemodellen på Anderstorp 2007 och vann då ett av heaten. Lacettimodellen som jag då körde var en vinnare och Chevrolet har ju visat att deras nya modell Cruze inte är sämre och de vinner ju regelbundet i WTCC.

Rickard Rydell tror mycket på den unge Växjöföraren när serien nu startar om. Och Viktor tog till sig alla tips han kunde få.

– Att få möjligheten att arbeta med en av Sveriges bästa förare var mycket givande. Det har varit mycket nytt för mig i år och hans coachning och analysering av data har gett mig otroligt mycket, kommenterar Viktor Hallrup.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons