Annons

Rydén i mål mot Jönköping i kväll

Alexander Henningsson som högerback och Rasmus Rydén som målvakt. Se där ett par intressanta namn i det Öster som i kväll matchar mot Jönköpings Södra i Elmia.
Sport • Publicerad 8 mars 2011
Rasmus Rydén. Arkivfoto
Rasmus Rydén. ArkivfotoFoto: Lena Gunnarsson

– Jag tycker att Alexander Henningsson är rätt allround som kantspelare. Att se honom som back blir en test och jag är inte bekymrad på den punkten. Alexander är stark, snabb och bekväm med bollen, säger Östers tränare Roar Hansen.

Att han väljer Rasmus Rydén, och Darmin Sobo på bänken, i mål är inte speciellt dramatiskt. Roar Hansen vill helt enkelt se alla sina tre målvakter (Joakim Wulff vilar) i matcher.

Annons

– Jag är nöjd över vår målvaktsbesättning. Det blir varannan match för i första hand Rasmus och Joakim under försäsongen.

I Öster saknas Daniel Petersson, som har ont i ett knä efter en smäll i träningsmatchen mot Mjällby, och Stefan Karlsson, som är avstängd efter en grov utvisning mot MJällby.

Anton Henningsson har varit sjuk en tid, men han är nu åter i träning.

Öster inleder med följande startelva:

Rasmus Rydén - Alexander Henningsson, Månz Karlsson, Mario Vasilj, Patrik Bojent - Oliver Nedanovski, Denis Velic, David Vidarson, Freddy Borg - Olivier Karekezi, Matteo Blomqvist-Zampi.

På bänken: Darmin Sobo, Christoffer Katenda, Darian Bojanic, Elmin Nurkic, Karl-Johan Lindblad, Charles Anderson, Elias Todevski.

Nu möter Öster en seriekonkurrent, senaste årens rival Jönköpings Södra.

– Jag vill avdramatisera det här med att möta ett lag i samma serie. Det här är ett led i förberedelserna, men visst är det alltid intressant att mäta krafterna med Jönköping, säger Roar Hansen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons