Annons

Rydén spikade igen Taifkassen: ”Skönt och bra för självförtroendet”

Ishockey • Publicerad 2 december 2023
Taifmålvakten Tomas Rydén höll nollan mot Västervik.
Taifmålvakten Tomas Rydén höll nollan mot Västervik.Foto: JONAS LJUNGDAHL

När Tingsryd slog ut Västervik med 4–1 i matcher i play out-serien i våras höll Tomas Rydén nollan i tre av matcherna.

Västervik fick en friplats till Hockeyallsvenskan efter Vita Hästens konkurs och på fredagskvällen möttes lagen för andra gången den här säsongen och Rydén spikade åter igen sin kasse samtidigt som Tingsryd gjorde tre mål framåt.

Annons

– Jag tycker vi är lite trevande i första perioden. Ingen av oss är nöjda eller accepterar att det får se ut så i första. Sedan tycker jag vi steppar upp lite grann i andra och gör två mål. Därefter tycker jag vi är det större och starkare laget och stänger ner Västervik ganska rejält. Dom har lite skott på mål, men inte så där jättefarliga chanser, förutom kanske ett. Summa summarum är vi nöjda med tre poäng, säger Tomas Rydén.

Det var tredje gången den här säsongen som Taif håller nollan, Daniel Rosengren har gjort det en gång för Rydén var det säsongens andra igenspikning.

– Det är klart att det är skönt och bra för självförtroendet, säger Rydén som räddade 25 skott.

Inför fredagens Smålandsderby i Dackehallen skiljde det sex poäng mellan Tingsryd, på rätt sida ödesstrecket i tabellen, och Västervik precis under samma streck. Efter matchen drygade Taif ut avståndet till nio poäng, passerade samtidigt Karlskoga och knappade in på lagen ovanför i tabellen.

– Det är klart att det ger lite andrum för oss allihopa. Det var otroligt viktiga poäng i dag, säger den nyblivna 30-åringen (Tomas Rydén fyllde år i torsdags).

Den övertygande 3–0-segern innebar också att den fem matcher långa förlustsviten bröts.

– Även om vi har förlorat dom senaste matcherna har vi ändå varit där och snott poäng (tre av förlusterna har kommit på övertid). Det är inte så att vi haft fem raka torskar liksom, men det är klart att det är skönt att kunna börja vända på den trenden. Vi har fyra matcher kvar fram till jul och det blir lite vårt slutspel att försöka knipa så många poäng som möjligt.

Kristian FermSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons