Annons

Rydéns storspel hjälpte inte: "Håller inte"

Östermålvakten Rasmus Rydén gjorde säsongens bästa insats – men hans lagkompisar gjorde säsongens sämsta...
Sport • Publicerad 30 augusti 2010
Trots stort målvaktsspel lämnade Rasmus Rydén Falkenbergs IP som en förlorare.
Trots stort målvaktsspel lämnade Rasmus Rydén Falkenbergs IP som en förlorare.Foto: Lena Gunnarsson

– Så här dåliga har vi nog aldrig varit, sa han efter förlusten mot Falkenberg.

Men du svarade för sju jätteräddningar (varav tre frilägen från inhopparen Mikael Boman och en straff).

Annons

Det känns väl ändå bra?

– Jag hade några fina år i Falkenberg och var extra taggad i kväll, men fotboll är ett lagspel. Därför känner jag mig rejält besviken just nu, sa Rasmus samtidigt som han efter matchen gratulerades av många gamla kompisar från tiden i västkustklubben.

Falkenbergs första mål kom när Öster "var helt borta" i matchöppningen.

Upprinnelsen till det andra var en straff. Charles Anderson lät sig enkelt luras av Robin Ganemyr som frispelade Erik Johansson. Han stoppades av Daniel Petersson. Dock på ett ojust sätt.

Domaren dömde straff till FFF och visade Österspelaren rött kort. Fram för att slå straffen stegade lagkaptenen David Svensson.

– Jag vet att han inte kan skjuta hårda straffar så jag stod upp länge. När han sköt var det dessutom ett skott i bra höjd så jag lyckades rädda, men tyvärr hamnade returen hos Erik Johansson och hans skott var jag chanslös på, säger Rydén.

Östers tränare Ludwig Ernstsson var irriterad på att hans spelare inte var snabbast framme på returen.

– När såg man senast ett mål på en straffretur..., frågade han retoriskt.

Precis som Ludde uttalade Rasmus oro över egna lagets bleka form.

– Det här spelet håller inte. Dagens insats var en katastrof. Senaste tiden har vi trott att det skulle lossna i nästa match bara för att vi spelat bra i matchen innan. Men nu är det inte så många matcher kvar och det enda som gäller under resten av säsongen är hårt arbete och desperata kämpatakter, säger Rydén.

En som inte kan vara med och kämpa i nästa Östermatch, borta mot Syrianska på söndag, är vänsterbacken Elmin Nurkic. Han lyckades nämligen dra på sig säsongens sjätte varning. Till råga på allt fick han den i offensivt straffområde...

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons